Home » Români de pretutindeni » Spania: Român ucis pentru 3000 de euro de un cetățean moldovean

Spania: Român ucis pentru 3000 de euro de un cetățean moldovean

O crimă  teribilă a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 1 februarie 2020,  în localitatea Puigcerdà din comunitatea autonomă Catalonia, în Spania, unde un bărbat român care locuia acolo a fost omorât de un cetățean moldovean cu scopul de a-i fura câteva mii de euro din casă.

Vasile Prodan Lucaci, în vârstă de 62 de ani care locuia de mulți ani în Puigcerdà și lucra ca zidar la o firmă de construcții, se pare că a ieșit vineri cu mai mulți prieteni în oraș pentru a sărbători faptul că tocmai primise frumoasa sumă de 3.000 de euro drept despăgubire de la o firmă de asigurări. Vasile și prietenii săi au petrecut seara prin diferite baruri din zonă, iar printre cei cu care a ieșit în oraș în acea seară se afla și un cetățean moldovean de 33 de ani care se mutase în Puigcerdà în urmă cu o lună, scrie ziarul spaniol La Vanguardia.

Când s-au hotărât să se întoarcă fiecare la casele lor, grupul de petrecăreți l-au condus pe românul de 62 de ani acasă și au plecat, dar bărbatul moldovean se pare că a profitat de faptul că acesta se afla singur și s-a întors la locuința lui, care se afla în afara localității și nu avea alte case în preajmă. Totul cu intenția de a fura suma de 3.000 de euro pe care conaționalul nostru o încasase din asigurare. Odată pătruns în casă, moldoveanul de 33 de ani, un bărbat solid și puternic, se pare că l-a lovit fără milă pe român cu pumnii, apoi l-a strangulat până și-a dat sufletul, i-a luat banii și a fugit.

Autoritățile au aflat despre teribila crimă abia în jurul orei 20:00 de sâmbătă și au dat imediat startul unei anchete, iar toate dovezile găsite indicau un singur suspect: bărbatul moldovean. Acesta a fost pus sub arest apoi în noapte de luni spre marți, la ora 00:15, în timp ce se ascundea în locuința undei rude din localitatea Olot de Girona, unde locuia și el până acum o lună. Presupusul criminal va apărea joi în fața instanței, unde judecătorul va decide dacă va rămâne sub arest preventiv în continuare sau va fi eliberat, în funcție de dovezile adunate de polițiști împotriva lui.

daedalusonline.eu%20

Vezi și asta

VIDEO: Un șofer român de TIR, scos de la terapie intensivă în aplauzele medicilor spanioli. A luptat eroic cu Covid-19

Un șofer român de TIR, în vârstă de 43 de ani, din Spania, infectat cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro