Spania. Tânărul român bătut cu bestialitate de “Frații Koala” nu va mai ieși din comă: Părinții lui Alex refuză să își ia adio de la el

Alex, victima bătăii din Amorebieta, în Biscaya, “nu va ieși din comă”. Asta au declarat medicii familiei tânărului de origine română care a fost bătut de un grup de tineri, majoritatea aparținând bandei Los Koalas. Potrivit familiei, o parte a creierului băiatului “este moartă”, iar cealaltă “nu vrea să funcționeze”, astfel că prognosticul este foarte negativ și recuperarea este practic imposibilă.

În acest moment se află în secția de terapie intensivă a Spitalului Cruces din Barakaldo, dar se așteaptă ca în zilele următoare să fie transferat în secție. De asemenea, se așteaptă ca acesta să fie transferat într-un centru adaptat la nevoile acestui tip de pacient. “La Gorliz”, spun rudele, deși “putea să moară mai devreme”, spun acestea.

Cu toate acestea, părinții lui așteaptă în continuare “un miracol”, deși sunt din ce în ce mai conștienți că nu se va întâmpla și că ar putea fi nevoiți să își ia rămas bun de la băiatul de 23 de ani, care a fost agresat cu brutalitate pe 25 iulie. Totul s-a întâmplat într-un parc din orașul Amorebieta.

Alexandru, bătut cu bestialitate de “Frații Koala”, în Spania

Unul dintre cei trei acuzați că au atacat un tânăr în grup, la primele ore ale dimineții de duminică, părăsește sala de judecată după ce a depus mărturie în fața judecătorului și a fost eliberat cu acte în regulă.

Una dintre versiuni susține că Alex ar fi reproșat atitudinea altor tineri față de mai multe fete care erau agresate și hărțuite, iar acest lucru a declanșat bătaia, deși nu există nicio confirmare, iar ancheta este încă deschisă pentru a încerca să se clarifice motivele bătăii.

Șaisprezece persoane au fost arestate în legătură cu incidentul, dintre care jumătate sunt minori. De altfel, marea majoritate fac parte din banda de tineri Los Koalas și au un cazier judiciar lung. Adulții inculpați trebuie să se prezinte în fața judecătorului în fiecare lună, în timp ce șase dintre cei opt minori se află în centre speciale. Ceilalți doi sunt în perioada de probă.

Tănărul român nu va mai ieși din comă

Alexandru Andrei Ioniță a venit din România în Spania în urmă cu aproximativ cinci ani, împreună cu tatăl său, Eugen, când acesta a divorțat de mama sa. După ce au petrecut o scurtă perioadă de timp la Madrid, cei doi s-au mutat la Amorebieta, unde au stat câteva luni. De acolo s-au mutat la Lemoa. Înainte de bătaie, Alex avea o slujbă în construcții pe care urma să o părăsească pentru un alt loc de muncă pe care îl găsise. Scopul său era să economisească bani și să cumpere un apartament în țara sa natală. Cu toate acestea, planurile sale au fost întrerupte pe câmpurile din Jauregibarria.

Vezi și: Spania. Românul bătut cu bestialitate de un grup de tineri se zbate între viaţă şi moarte. Părinții: “Sperăm la un miracol” – VIDEO

Pe parcursul lunii în care s-a luptat pentru viața sa în spital, prognosticul a fost întotdeauna destul de rău. Analizele medicale au stabilit de la bun început că avea creierul grav afectat, mai exact partea stângă. De asemenea, a trebuit să fie supus unei traheotomii pentru că nu mai putea respira, ceea ce a agravat și mai mult urmările.

La o lună de la agresiune, Spitalul Cruces a decis că tânărul poate părăsi secția de terapie intensivă și poate coborî în salon, însă la scurt timp a trebuit să fie internat din nou, unde se află și acum. Alături de el se află atât tatăl, cât și mama sa, care a călătorit la scurt timp după ce a aflat vestea celor întâmplate din Germania, unde locuiește cu celălalt fiu al ei, care este mai mare decât Alex. Amândoi au trecut de la a nu crede ce s-a întâmplat și a spera la un miracol la resemnarea de a ști acum că nu mai există nicio speranță pentru băiat.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri