Stela Arhire – “Solicit înființarea unui Minister plin pentru românii de pretutindeni”

După scrisoarea deschisă în care își anunță retargerea și solicită demiterea celor responsabili pentru dezastrul de la alegerile din Diaspora și asumarea răspunderii de toată conducerea PSD-Diaspora, Stela Arhire secretarul  general PSD Diaspora solicită public înființarea unui Minister plin pentru românii de pretutindeni. Mai jos vă prezentam demersul acesteia:

“Prin prezenta, solicit public colegilor din Partidul Social Democrat și celor din coaliția aflată la guvernare, să susțină înființarea unui Minister plin pentru românii din afara granițelor țării.

Evenimentele recente au demonstrat că instituțiile care se ocupă de relația cu românii de pretutindeni sunt conduse de oameni care nu înțeleg nimic din problematica acestora, dar mai ales, lipsa unei structuri solide, cu o organigramă și un buget pe măsură, cu oameni profesioniști, care să acționeze în conformitate cu nevoile românilor din străinătate, fie că aceștia se află în provinciile istorice și Balcani fie în țările Uniunii Eurpene sau extracomunitare.

Guvernul Ponta a fost primul guvern post decembrist care a avut un ministru-delegat pentru românii din afara granițelor țării, dar evenimentele recente ne-au demonstrat că este nevoie de mai mult. Este nevoie de o regândire a relației statului român cu românii din afara granițelor țării pe toate palierele instituționale, abordare ce trebuie să respecte prezența a aproape 10 milioane de români în afara granițelor statului român.

În zilele următoare voi propune o strategie clară de înființare a acestui minister , gest ce vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă românii din afara granițelor țării, probleme ce nu mai pot fi ignorate nici minimizate.

Orice propuneri în acest sens sunt așteptate și orice susținere publică a acestui demers este binevenită deoarece această instituție nu trebuie să aparțină jocurilor politice trecătoare ci doar politicii de sprijin a românilor din afara granițelor țării.”

Stela Arhire

 

Related Articles

2 COMMENTS

  1. Nu v-ar fi asa, putin rusine? Ne spurcati in toate felurile si apoi dupa ce v-o luati in bot, va ganditi la binele omenirii! Nesimtiti! Mai lasati-ne, colegilor!!! ne-ati sufocat cu rosul vostru in ochi si nu mai vrem! nu mai insistati!

  2. Interesant!…Cu siguranta va putea fi doar o persoana foarte competenta cu multe calitati in negociere si talent in comunicare.

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri