Surprinzător. Ce salariu câștigă un vânzător la Lidl în România

Chiar dacă la prima vedere salariile celor care lucrează în marile supermarketuri românești sunt destul de mici, posturile scoase la concurs în această zonă sunt extrem de căutate de români.

Firma germană  Lidl, prezentă pe piaţa autohtonă cu aproape 200 de magazine, are peste 4.200 de salariaţi în România, iar cei mai mulţi lucrează în magazine pe poziţii de vânzător sau lucrător comercial.

Salariul minim brut al unui vânzător din magazinele Lidl România este de 1.697 de lei (1.234 de lei net), iar cel pentru treapta superioară la care un vânzător poate ajunge este de 2.797 de lei brut (1.969 de lei net), cu  tichete de masă incluse, spun reprezentanţii lanţului de magazine. Ei precizează însă că salariului i se adaugă asigurare medicală şi alte avantaje în bani, produse sau bonuri valorice, precum şi traininguri. „De asemenea, Lidl re­munerează fiecare minut lucrat (peste program – n.red.) şi oferă progresiv creş­teri salariale şi zile de concediu adiţionale. Astfel, în primul an calendaristic un salariat are 21 de zile de concediu, în cel de-al doilea ajunge la 23 de zile, iar în cel de-al treilea la 25”, adaugă aceştia.

Tjobs.ro

Potrivit datelor ZF din piaţă, grupul german Lidl plăteşte printre cele mai mari salarii din retailul alimentar autohton. Nemţii au fost de altfel întotdeaua printre cei mai deschişi în ceea ce priveşte salariile minime sau medii din companie, declarând şi anterior nivelul câştigurilor angajaţilor din magazine. Mai mult, anterior oficialii Lidl spuneau că un vânzător al unui magazin al lanţului din Bucureşti câştigă cu până la 30% mai mult decât un angajat pe aceeaşi poziţie într-un mic oraş de provicie, diferenţele salariale fiind date de costul vieţii şi de raportul cerere-ofertă de pe piaţa muncii pe de-o parte şi de experienţă şi vechime pe de altă parte.

Poate te interesează și:

MAE ANGAJEAZĂ 160 DE PERSOANE. DE LA SECRETARE LA ARHIVIȘTI ȘI PERSONAL DIPLOMATIC

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri