Tragedia celor trei tineri români din Italia, de pe Natisone s-ar fi putut repeta în România. Pomperii români au intervenit în ultimele secunde

O nouă tragedie aproape trasă la indigo cu a celor trei tineri români care și-au pierdut viața după ce creșterea bruscă în volum a râului Natisone i-a luat prin surprindere. De această dată, râul Strei din Hunedoara s-a umflat brusc după ce apa de pe un baraj de acumulare a fost deversată. Trei persoane se aflau prinse pe o mică insulă.

Apa continua însă să crească. Pompierii români s-au dovedit mult mai inspirați decât cei italieni și au pornit o misiune de salvare contracronometru care a avut însă, de această dată, succes.

Cele trei persoane au fost salvate de pe râul Strei “Trei persoane, 2 adulți și un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în localitatea Streisângeorgiu, orașul Călan, au fost salvate de pompierii din Hunedoara și Deva, după ce au rămas izolate, în această după-amiază, pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei. La sosirea salvatorilor, cele 3 persoane se aflau pe o suprafață de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată și cu un volum din ce în ce mai mare.

Misiunea pompierilor a fost deosebit de dificilă pentru că s-a identificat cu greu o porțiune de pe mal de unde au putut fi trimise echipajele cu bărcile de salvare. În timpul operațiunii de deplasare spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au ținut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în brațe. Intervenția s-a efectuat cu echipaje de salvare din care au făcut parte inclusiv pompieri scafandri și alpiniști. Cele 3 persoane au fost extrase în siguranță și evaluate medical de către echipajul SMURD și au refuzat transportul la spital,” informează IGSU.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri