“Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun”-Inscripţii rasiste la Fonte Nuova, Italia

“Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun”. Aceasta este inscripţia rasistă care a apărut pe un container pentru recoltarea hârtiei din via Primo Maggio la Fonte Nuova, localitate de lângă Roma.

Fapta a fost condamnată de administraţia locală: “Condamnăm cu forţă astfel de episoade – a declarat primarul Fabio Cannella, citat de Roma Today – inscripţii precum cea apărută pe via Primo Maggio riscă să ducă oraşul şi ţara la un adevărat regres pe plan cultural”.

Primarul Cannella a stigmatizat cu forţă “gestul laş şi absurd” susţinând importanţa unui dialog “mult mai constructiv decât actele degenerate, având în vedere cele citite în această dimineaţă”.

“Primăria se demonstrează – scrie într-o notă de presă Primăria din Fonte Nuova –interlocutor disponibil, întotdeuna gata să primească cererile provenite de la cetăţeni, privilegiind dialogul şi prezenţa pe întreg teritoriul”.

Primarul Cannella a activat imediat structurile adecvate “pentru îndepărtarea acestor inscripţii josnice. Rasismul – a încheiat primarul din Fonte Nuova – se învinge numai cu coerenţa comportamentelor şi cu eficacitatea unei noi culturi”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri