Un infractor român condamnat pentru omor poate obține 500.000 de lire de la autoritățile britanice

O situație de-a dreptul ciudată a apărut în cazul unui infractor condamnat  pentru omor în România, care a fost reținut pe teritoriul Marii Britanii. Un criminal din România ar putea primi o despăgubire de 500.000 de lire sterline de la statul britanic după ce o instanță judecătorească din Regatul Unit a hotărât că a fost reținut ilegal în centrul de imigrație de la Dover, transmite Ziarul Românesc.

Potrivit The Sun, bărbatul, identificat ca „reclamantul X”, a venit în Marea Britanie în 2009, când a primit rezidență ca student.El a fost reținut în Centrul pentru Imigranți din Dover, în perioada martie-iulie 2015. Instanța Înaltei Curți din Londra a hotărât că românul a fost reținut ilegal, iar statul britanic este acum bun de plată, întrucât compensația cerută se ridică la 500.000 de lire sterline.

Ziarul Românesc a aflat că pe infractor îl cheamă Marcel Arava, este din Constanța și a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în lipsă,  în 2002, pentru crimă. Arava a plecat din țară, în 2009, fără niciun fel de problemă. El a ajuns în Marea Britanie, unde și-a întemeiat, nestingherit, o familie.

Românul a fost anunțat, anul trecut,  de autoritățile britanice, că va fi deportat în țara sa, fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru crimă, în Constanța. Arava a ajuns în România anul trecut, chiar în ziua în care împlinea 50 de ani. Însă, din Penitenciarul Rahova, acesta a pregătit un atac asupra justiției britanice. Arava, prin avocații săi, a atacat deciziade deportare și faptul că a fost reținut în perioada martie-iulie 2015, la Dover. O instanță din Marea Britanie a anulat ordinul de deportare, în luna ianuarie a acestui an, iar acum Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a decis că reținerea sa timp de patru luni a fost ilegală.

Potrivit televiziunii constănțene Neptun TV, Marcel Arava l-a omorât, în noaptea de 26 spre 27 decembrie 1989, pe Ioan Tomei, un bătrân de 70 de ani care locuia singur, la parterul unui bloc din cartierul constănțean Tomis Nord. L-a ucis cu  un  ciocan, iar trupul i l-a fost îndesat în lada patului.  Arava are o soție și doi copii în Marea Britanie, iar polițiștii britanici l-au oprit de câteva ori în trafic, însă nu și-au dat seama că au de-a face cu un criminal periculos, dat în urmărire internațională, din cauză că se legitima cu acte false. Pe baza informațiilor date de polițiștii români, Arava a fost prins în cele din urmă.

Culmea, niciunul dintre cei care îl cunoșteau pe Arava nu știa ceva despre motivul oribil care l-a determinat să fugă din țară.

Chiar dacă românul a ajuns în penitenciarul Rahova, și își va ispăși pedeapsa pentru crima pe care a comis-o în urmă cu un sfert de veac el poate scoate bani frumoși de pe urma statului britanic, în cazul în care cererile sale de despăgubire vor fi acceptate în totaliatate.

arava marcel

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri