Un judecător belgian a stabilit că România este o țară “de mâna a doua”!

O româncă stabilită în Belgia care a decis să divorţeze de soţul belgian a pierdut custodia copilului său în vârstă de 10 luni după ce un judecător a stabilit că micuţul  nu poate fi crescut în România pentru că este o ţară „de mâna a doua”.

„Oare un judecător care se respectă poate hotărî că nu este în interesul unui sugar să trăiască cu mama lui în România pentru că România este considerată o ţară de mâna a doua? Un judecător care se respectă poate spune ca interesul copilului este să meargă la creşă şi nu să stea acasă cu mama lui?”, a declarat Lucia R., citată de activenews.ro.

Femeia a precizat că, potrivit deciziei emisă de judecător, acesta nu îi contestă calităţile de mamă.   Petiţie online pentru ajutorarea femeii   În sprijinul Luciei R. a apărut şi o petiţie pe internet, care a strâns peste 9100 de semnături.   De asemenea, un consilier al ministrului belgian al Justiţiei şi-a exprimat stupoarea faţă de o asemenea hotărâre.  Vezi aici petiția

„Am ajuns între timp în audienţă la consilierul diplomatic al ministrului belgian al Justiţiei, care şi-a exprimat şi el stupoarea faţă de o asemenea hotărâre. M-a sfătuit, de asemenea, să fac plângere împotriva judecătoarei la preşedintele Tribunalului de prima instanţă şi la Consiliul superior al justiţiei, ceea ce am făcut”, a mai explicat românca.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri