Home » Noutăți » Valul de căldură face primele victime. Cinci oameni au murit pe stradă

Valul de căldură face primele victime. Cinci oameni au murit pe stradă

Cinci persoane au murit sâmbătă în capitala Bulgariei, Sofia, din cauza valului de căldură care afectează această ţară, cu temperaturi prognozate de până la 44 de grade Celsius, au anunţat responsabili medicali, scrie Agerpres.

La amiază, echipele de pe salvări oferiseră asistenţă unui număr de aproximativ 200 de persoane care au avut de suferit de pe urma căldurii, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Sofia, Katia Sungarska. 

Acestea au sfătuit locuitorii să nu îşi părăsească locuinţele pe perioada zilei şi să nu apeleze la serviciile de urgenţă decât în caz de necesitate absolută, pentru ca ambulanţele să poate ajunge la cele mai grave cazuri. 

Sofia este afectată de o lipsă cronică de ambulanţe de mai mulţi ani, în condiţiile în care există doar circa 25 de echipe care lucrează pe salvări în acest oraş de aproximativ două milioane de locuitori. 

Codul roşu de caniculă fost activat sâmbătă în 17 regiuni ale ţării, pentru prima dată în această vară. Cele cinci decese înregistrate la Sofia sunt primele de la începutul valului de căldură.

loading...

Vezi și asta

Gest teribil al unui șofer român în această dimineață. S-a aruncat în Dâmbovița penru a scăpa de polițiști

Radu D., un tânăr de 20 de ani, aflat la volanul unui bolid BMW X6, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...