Vezi cum te poți proteja de infecții sau boli dacă mergi la ștrand sau la piscină

Din cauza căldurilor din această vară marea majoritate a oamenilor aleg să se răcorească și să meargă la un ștrand sau la o piscină. Din păcate, mulți nu știu că trebuie să fie atenți la câteva aspecte destul de importante, aspecte care le pot proteja sănătatea de eventualele infecții sau boli.

Iată câteva sfaturi pentru protecție în cazul în care vreți să vă protejați cât mai bine atunci când mergeți la un ștrand sau la o piscină. 

Dopurile pentru urechi te pot feri de otita de piscină

Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecție și-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa și pentru ca zona să se usuce.

Dușurile pot preveni foliculita

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei erupții cutanate roșii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecție, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

Mergi la toaletă mai des 

Unii oameni suferă în mod regulat de infecții ale tractului urinar, care se declanșează mai ales după înotul într-o piscină publică. Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, ca să urinezi, astfel încât să se elimine microbii. Poți lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Ai grijă să nu înghiți apă din piscină

De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină.

Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.

Info

Alte afecţiuni pe care le poţi lua de la piscină sunt micozele unghiilor.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri