Home » VIDEO: Reportaj despre viața a 600 de muncitori români în Germania: Condiții precare de muncă, igrasie și mizerie în locuințe

VIDEO: Reportaj despre viața a 600 de muncitori români în Germania: Condiții precare de muncă, igrasie și mizerie în locuințe

Condiții precare de muncă, igrasie și mizerie în locuințe: așa arată viața de zi cu zi a multor lucrători est-europeni la abatorul Tönnies, din Germania. Alina Kühnel de la Deutsche Welle a fost la fața locului.

Din cauza focarului de coronavirus, izbucnit la acest abator, la care lucrează sute de români, în întreaga regiune a fost impus un nou lockdown.

Cine-i vinovat și de ce nu s-au luat măsuri până acum, deși condițiile precare de trai și de muncă ale muncitorilor din România și alte state est-europene erau destul de cunoscute și înainte?

Jurnalista DW Alina Kühnel investighează subiectul de peste trei ani și a fost la Rheda-Wiedenbrück, în orașul unde se află sediul central al concernului Tönnies.

Într-o localitate din apropiere, unde locuiesc în jur de 600 de muncitori români care lucrează la acest concern, Alina Kühnel a văzut „oameni în spatele unor garduri”, asaltați de camerele video ale jurnaliștilor.

Vezi și asta

Au fost prelungite restricțiile pentru românii din UK, cei care se întorc în România intră în izolare. NU se reiau zborurile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis luni,29 iunie,  menținerea valabilității listei cu țări pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *