VIDEO Trăian Băsescu – nu mai pot să mint, modificările la Codul Penal erau necesare

Traian Băsescu a declarat că, oricât de mult câștig politic și electoral ar avea din susținerea și încurajarea supărării generale din România  la adresa guvernului PSD, nu mai poate să mintă, deoarece a văzut prea multe situații complexe în politica românească.

Într-un interviu de la „Matinalul” postului de radio Napoca FM Cluj, acordat jurnalistului Ion Novăcescu, Băsescu  a subliniat că în cazul extrem de hulitului  articol din OUG 13, care a stabilit un plafon de 200.000 de lei, de la care abuzul în serviciu al unui funcționar public poate fi sancționat penal, modificarea a fost impusă de Curtea Constituțională, relatează fabricadelideri.ro.

„Eu aș putea să dau apă la moară pe acest subiect, însă sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda… să mint. În realitate, chiar Hotărârea 405/2016 a Curții Constituționale, hotărâre prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizeaă abuzul în serviciu și se vorbește de nevoia unei limitări. Adică, de la ce daună e infracțiune? De la un leu, de la doi?”, a susținutTraian Băsescu.

Traian Băsescu a mai afirmat că guvernul Grindeanu a avut în mod cert temei juridic și constituțional pentru modificarea unor articole din Codul Penal și de Procedură Penală și acel temei constă în existența a 55 de hotărâri ale Curții Constituționale, emise în 2014, 2015 și 2016, care trebuiau corelate cu legislația în maxim 45 de zile și pe care le-au nesocotit toate guvernele și Parlamentele. Acestui temei i se mai adaugă și cel constituit de Directiva 343 a Uniunii Europene, care impune României să modifice alte 10 articole din C.P. și de Procedură Penală până la 1 aprilie 2018. El a criticat însă guvernul deoarece nu a reușit să explice opiniei publice motivele modificării acestui articol și nu a argumentat cum trebuie de ce a stabilit această  valoarea a plafonului, de 200.000 de lei.

Ascultă mai jos interviul acordat de Băsescu:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri