Volumul “Istoria Basarabiei” a fost lansat la Galați

Marți, 27 Martie, volumul “Istoria Basarabiei“, a fost lansat la Galați în prezența excelenței sale, Consulul General al României la Cahul, Gențiana Șerbu, a Directorului Bibliotecii Județene V.A. Urechia, domnul Ilie Zanfir, a reprezentanților Asociației primarilor din raionul Cahul, a numeroși profesori și studenți de pe ambele maluri ale Prutului.

Printre vorbitori s-au numărat profesorul univ.dr. Ion Șișcanu, conf.univ.dr. Arthur Tuluș, șeful catedrei de Istorie de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, profesorul univ.dr. Mihalache Brudiu, vicarul administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud, Iulian Budescu, și Dumitru Rusu, reprezentantul Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni din Galați.

Directorul General al Institutului, domnul Cristi Dumitru, a subliniat importanța pe care orașul Galați o are în păstrarea unei legături strânse între comunitățile românești din stânga și dreapta Prutului și a încurajat studenții basarabeni aflați la studii în Galați să se implice cât mai activ în viața comunității academice din centrul universitar mai sus menționat.

Joi, 29 martie, volumul va fi lansat la Timișoara, în parteneriat cu Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Teodoran”, începând cu ora 14:00.

Volumul, publicat sub egida Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi”,  cuprinde detalierea cursului special de „Istoria Basarabiei” susținut de prof. dr. univ. Ştefan Purici la Facultatea de Istorie a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pe parcursul lunii viitoare, Institutul va transmite gratuit exemplare ale cursului către aproximativ 500 de licee din România și Republica Moldova în vederea utilizării lui ca suport educațional de către profesorii de istorie precum și pentru a constitui un instrument de lucru util pentru alte studii și cercetări în acest domeniu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri