88 de milioane de adulți au consumat droguri în Europa. Vezi cel mai popular drog

Conform unui raport oficial al Observatorului  European pentru Droguri și Toxicomanie, o agenție oficială a Uniunii Europene, peste 88 de milioane de europeni au consumat droguri. Raportul prezentat marți la Lisabona și citat de AFP dezvăluie câteva cifre de-a dreptul îngrijorătoare.

Conform raportului piața drogurilor ilegale din Uniune Europeană era estimată la 24,3 miliarde de euro în anul 2013. Canabisului (importat din afara UE sau produs la nivel local) îi revine o proporție  de 38%, reprezentând cea mai mare parte din tranzacțiile încheiate pe această piață, iar producția de canabis a devenit “un important mod de genera bani pentru crima organizată”, conform raportuui OEDT. Locul doi este ocupat de heroină, cu 28% din piață, cocaină, cu 24%, amfetaminele cu 8% și respectiv ecstasy cu 3%.

Conform raportului, aproximativ 1% dintre cetățenii europeni adulți consumă zilnic sau aproape zilnic canabis.

Chiar în condițiile în care canabisul rămâne cel mai consumat drog din Europa — 51,4 milioane de bărbați și 32,4 milioane de femei susțin că au consumat acest drog cel puțin o dată — OEDT susține în raportul prezentat astăzi  că piața europeană a drogurilor rămâne una diversificată din punct de vedere al ofertei și constată o “revenire” pentru ecstasy odată cu noua generație de tineri consumatori.

“Europa se confruntă cu probleme din ce în ce mai grave legate de consumul de droguri. Atât cererea, cât și oferta de noi substanțe psihoactive, de substanțe stimulante, de heroină și de alte opiacee continuă să crească, fapt ce va avea consecințe majore asupra sistemului de sănătate publică”,

susține Dimitris Avramopoulos, comisar european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, citat în cadrul raportului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri