SUA își atenționează cetățenii că sunt riscuri de atentate teroriste în Europa

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a emis marți, 31 mai 2016 o alertă de călătorie care are rolul de a pune pe gânduri orice european. Practic autoritățile din Statele Unite îi avertizează pe americanii care vor să viziteze Europa în această vară că Europa este o zonă nesigură și este posibil ca teroriștii să organizeze atente pe teritoriul Uniunii Europene în această vară.

“Îi alertăm pe cetăţenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potenţiale atacuri teroriste pe întreg teritoriul Europei, având drept ţintă evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale şi mijloace de transport’, se menţionează în avertismentul de călătorie, valabil până la data de 31 august.

Numărul mare de turişti care vizitează Europa în lunile de vară va oferi ţinte mai numeroase pentru teroriştii care plănuiesc atacuri în locuri publice, în special la evenimente mari”, mai a transmis Departamentul de Stat al SUA cetățenilor americani.

Alerta de călătorie menţionează că Franţa va găzdui EURO 2016 la fotbal între 10 iunie şi 10 iulie şi că guvernul de Paris a prelungit starea de urgenţă, decretată după atentatele din 13 noiembrie, până la 26 iulie. 

Stadioanele EURO 2016, zonele pentru fani şi evenimentele neoficiale de vizionare a turneului în Franţa şi în alte ţări din Europa reprezintă ţinte potenţiale pentru terorişti, la fel ca alte evenimente sportive de anvergură şi zone de adunări publice în Europa’, subliniază Departamentul de Stat.

Sursa: Reuters

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri