A avut loc modulul patru al proiectului “Tutoriat Tineri Etnici Români”

În perioada 03 – 06 mai  2012,  tinerii etnici români aflaţi la studii în centrul universitar Iași, au participat, la iniţiativa Institutului “Eudoxiu Humuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, la modulul patru  al proiectului “Tutoriat Tineri Etnici Români”, proiect derulat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul modulelor de educație nonformală, studenții au discutat despre principalele caracteristici ale sistemului universitar din România, au dezbătut problemele specifice cu care se confruntă din punct de vedere academic și au identificat propuneri de soluționare ale acestora.

De asemenea, tinerii au avut oportunitatea de a participa la un tur al Municipiului București și de a vizita o parte din principalele obiective culturale româneşti din capitală: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Duminică, 6 mai, tinerii etnici români s-au întâlnit cu prof. univ. dr. Radu Baltasiu, directorul Centrului de Studii Etnice al Academiei Române și invitați din partea  Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București care i-au antrenat într-o discuție liberă cu privire la motivele care i-au determinat să vină să studieze în România.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu: Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din cadrul Ligii Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” – Galaţi, Basarabeni Media Group şi Asociaţia Alternative pentru Performanţă.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri