Volumul Istoria Basarabiei a fost lansat la Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit, marți, 24 aprilie lansarea volumului „Istoria Basarabiei – note de curs”,  al cărui autor este profesorul universitar doctor Ștefan Purici. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Corpului E al instituției și a fost organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”. Lansarea a fost moderată de domnul Vasile Demciuc, profesor în cadrul instituției sucevene și de domnul Cristi Dumitru, directorul general  al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Lansarea de carte a fost urmată de conferinţa „Basarabia – Un destin istoric (1812 – 2012)”. La cele două evenimente au fost prezenţi: prof. univ. dr. Aurel Preda, ambasador și preşedinte A.R.P.E., prof. univ. dr. Ion M. Anghel, vicepreşedinte A.R.P.E., prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector, Universitatea „Ştefan cel Mare” , Gheorghe Băloi, consilier A.R.P.E. și peste o sută de studenți și profesori ai universității sucevene.

Volumul, publicat sub egida Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cuprinde detalierea cursului special de „Istoria Basarabiei” susţinut de prof. univ. dr. Ştefan Purici la Facultatea de Istorie a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava. Formatul electronic al lucrării poate fi descărcat gratuit de pe pagina de internet a Institutului.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri