A început scandalul în PSD: Codrin Ștefănescu susține că a propus excluderea lui Mihai Chirică

Într-o intervenție telefonică de astăzi de la postul Antena 3, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a avut câteva contre extrem de dure cu primarul Iașului, Mihai Chirică care de asemenea se afla într-o intervenție în direct la același post de televiziune.

În timp ce primarul Iașului a susținut că există extrem de mulți lideri nemulțumiți în PSD care vor o schimbare de abordare a conducerii partidului cu privire la modul în care se colaborează cu filialale județene, Codrin Ștefănescu  a susținut că poziția lui Chirică este una singulară și că primarul Iașului vorbește în nume propriu și nu al partidului.

Mai mult Codrin Ștefănescu a dezvăluit că împreună cu câțiva șefi de filiale care au obținut peste 70% la alegerile din decembrie a propus ca primarul Iașului să fie exclus din Partidul Social Democrat. Codrin Ștefănescu i-a reamintit lui Mihai Chirică că omul pe care acum îl contestă, Liviu Dragnea, a fost cel care l-a propus și susținut pentru funcția de vicepreședinte la nivel național al PSD și pentru candidatura la funcția de primar al Iașului.

Nici primarul Iașului nu a evitat schimbul acid de replici și i-a reproșat lui Ștefănescu, profitând de o eroare de pronunțare a numelui său făcută de acesta, că dacă nu a reușit să-i învețe numele până acum, cât sunt încă împreună, este destul de posibil să nu mi fie nevoie să-l învețe. Afirmația lui Chirică nu a făcut decât să dea apă la moară celor care susțin că un grup de dizidenți se pregătește să părăsească PSD. 

Vă reamintim că Mihai Chirică a avut o poziție critică față de conducerea partidului în ultimele zile poziție care este, conform declarațiilor lui, susținută de filiala din Iași a Partidului Social Democrat. El a menţionat că organizaţia PSD Iaşi este unită, în ciuda tensiunilor acumulate în ultima perioadă.

‘A fost o şedinţă de bilanţ; după o perioadă de tensiuni. Nu vorbim doar de organizaţia PSD, ci şi de o tensiune care s-a acumulat la nivel naţional. Astăzi am reuşit să formulăm un punct de vedere comun. Organizaţia este unită, organizaţia vrea să ducă programul de guvernare la capăt, aşa cum a promis. Suntem decişi să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD. Este nevoie de o schimbare de atitudine, vom întocmi un document către Guvernul României şi către organizaţia PSD de la nivel naţional prin care vom arăta că actul de solidaritate este un act pe care îl controlăm din punct de vedere intelectual, în care cerinţele noastre sunt justificate şi vom cere doar lucruri justificate, prin care dorim să reangrenăm mecanismul PSD ca un mecanism european, care poate să aibă un punct de vedere, care să se poată exprima liber şi care îşi urmăreşte interesele pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă într-o manieră corectă, demnă, şi nicidecum subversivă sau ascunsă în spatele altor documente”, a declarat zilele trecute primarul Mihai Chirica, preşedintele filialei judeţene PSD.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri