Ana-Maria Rusu, o iubită profesoară de muzică din România a fost selectată în top 50 Global Teacher Prize 2023

Ana-Maria Rusu, o profesoară dedicată Educației muzicale la Colegiul Național “Unirea” și la Școala Gimnazială Nr. 5 “Anghel Saligny” din Focșani, a fost inclusă în selecta lista Top 50 Global Teacher Prize 2023, un prestigios premiu pentru profesori organizat de Fundația Varkey, ce oferă anual un milion de dolari unui profesor excepțional. 

Profesoara Ana-Maria Rusu se alătură unui grup exclusiv de educatori din întreaga lume, care au fost selectați pentru a face parte din Topul Global Teacher Prize, recunoscând astfel dedicarea și inovația din activitatea sa didactică. Această nominalizare vine ca rezultat al eforturilor constante ale Anei-Maria de a răspândi educația muzicală și de a dezvolta metode creative de predare, care au impact asupra mii de elevi și profesori din România, Republica Moldova și diaspora.

Ana-Maria Rusu este a treia profesoară din România inclusă în acest top, alăturându-se astfel unui grup select de educatori români recunoscuți la nivel mondial. Această recunoaștere subliniază din nou excelenta educațională și devotamentul profesorilor din România în promovarea învățământului de calitate.

Cu o experiență de 18 ani în domeniul educației muzicale, Ana-Maria Rusu s-a evidențiat prin abordarea sa inovatoare în predarea materiei. Ea a dezvoltat metoda “predare prin fascinație,” care implică compunerea de cântece pentru fiecare unitate de învățare, folosirea gamificării, a rap-ului și a tehnologiei pentru a face învățarea mai atractivă și mai eficientă. Totodată, a contribuit la crearea platformei “Mai multă Educație Muzicală în Școli și Grădinițe” (MEMIS) și a site-ului www.edumuzicala.ro, oferind sute de resurse și idei pentru profesori din toate disciplinele și nivelurile.

Profesoara Ana-Maria Rusu nu doar a influențat în mod pozitiv educația muzicală în România, ci și-a extins impactul prin crearea unui ghid de activități pentru integrarea elevilor refugiați din Ucraina în școlile din România. De asemenea, a publicat cartea “Aritmetica sunetelor,” o enciclopedie care face educația muzicală accesibilă pentru toți.

Nominalizarea Anei-Maria Rusu în Topul Global Teacher Prize 2023 evidențiază influența semnificativă a sa în domeniul educației și angajamentul său pentru dezvoltarea elevilor și a profesorilor din România. Este o recunoaștere binemeritată a contribuțiilor sale la învățământ și un exemplu inspirațional pentru profesorii din întreaga lume, subliniind importanța și noblețea meseriei de educator.

Topul Global Teacher Prize reunește cei mai dedicați și activi profesori din întreaga lume, iar Ana-Maria Rusu a fost recunoscută pentru eforturile sale de a răspândi educația muzicală și pentru impactul pozitiv pe care l-a avut asupra mii de elevi și profesori. Aceasta este a treia profesoară din România care a fost distinsă cu această onoare, după Mirela Tanc în 2021 și Manuela Prajea în 2016.

„E datoria noastră, a profesorilor, să le creăm copiilor o stare de bine. E necesar ca unui copil să îi oferi, pentru ca apoi să îți întoarcă și el același lucru“, spunea profesoara într-un interviu recent. “Sunt profesorul care cere ajutorul, care își cere scuze și care mulțumește.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri