ANAF a blocat conturile a peste 21 de mii de români și a emis 200.000 de somații de plată în ianuarie

Nu mai puțin de 21.000 de români au avut neplăcerea de a se trezi  cu conturile blocate de Fisc, în prima lună a anului 2017. Acest număr este de aproape două ori mai mare decât cel din ianuarie anul trecut, potrivit datelor obţinute și prezentate de reporterii Digi24. Şi în ceea ce privește firme numărul propririlor a crescut substanțial.

Pentru a atrage mai mulţi bani la buget, ANAF a pus ochii pe românii cu datorii la stat. Iar pentru a recupera datoriile, a blocat conturile pentru peste 21 de mii de români în ianuarie, cu 88 la sută mai mulţi față de aceeaşi lună din 2016, arată datele instituţiei. Sumele poprite au ajuns astfel la peste 244 de milioane de lei, fiind de peste trei ori mai mari fata de ianuarie anul trecut.

A crescut şi numărul firmelor cu conturile bancare blocate de Fisc – 127 de mii față de 78 de mii în urmă cu un an. Însă, chiar dacă sunt mai multe companii, sumele poprite sunt mai mici cu șapte procente față de ianuarie 2016, adică aproape 740 de milioane de lei.

Tot în ianuarie, ANAF a emis peste 200 de mii de somați de plată, dintre care aproape 83 de mii adresate persoanelor fizice, pentru datorii de 1,4 miliarde de lei. Spre comparaţie, în prima lună din 2016 au fost comunicate peste 220 de mii de somaţii, pentru plata a 2,1 miliarde de lei.

Merită subliniat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dezvoltă, în prezent, o aplicație , astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanței respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent.

Propunerea se regăsește într-un proiect de act normativ,care conține mai multe măsuri de simplificare atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri