Liviu Dragnea despre numirea lui Kovesi la DNA: „Ponta a scos din buzunar o hârtie cu trei nume”

După ce Victor ponta a declarat aseară că Liviu Dragnea a participat, împreună cu el, la negocierile privind numirea șefei DNA, a procurorului general și a șefei DIICOT, Liviu Dragnea a afirmat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruța Kovesi a ajuns la șefia DNA.

Liviu Dragnea a povestit, la Antena 3, că ”undeva, în primăvara anului 2013”, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Nițu, Alina Bica și Codruța Kovesi.

Nici el și nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiției de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuții la nivelul parchetelor.

”Mona Pivniceru a spus că nu va semna așa ceva și că preferă să își dea demisia. Ulterior, așa s-a și întâmplat și a fost propusă la Curtea Constituțională”, a spus Liviu Dragnea.

”Eu nu am participat la nicio negociere care a generat acele nume”, a mai spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta a mai spus, în aceeași emisiune, în cadrul căreia a intervenit telefonic,  că miza scandalului ține de o ”supraviețuire a tuturor”. Ponta afirmă că a făcut campanie anul trecut pentru PSD și ALDE și a votat Guvernul ”în speranța și în dorința că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba și toate lucrurile pe care eu, Liviu și Crin nu am fost în stare să le schimbăm”.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuție pentru că în PSD ”nu mai are voie nimeni să vorbească”.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri