Home » Români de pretutindeni » Ani grei de închisoare pentru un șofer român de TIR în Marea Britanie

Ani grei de închisoare pentru un șofer român de TIR în Marea Britanie

Nouă ani de închisoare va face șoferul de TIR român care a provocat un accident groaznic pe M25 în timp ce se uita la un serial de comedie românesc deși se afla în plin trafic. Viorel Săndulache, de 26 de ani, a lovit mașina în care se afla Abigail Harvey, de 21 de ani, în Dartford, Kent, a relatat publicația britanică Kent Online.

Judecătorul a spus că atunci când a văzut autoturismul lovit era prea târziu. Mai mult, Săndulache avea deja 12 puncte penalizare pentru folosirea telefonului mobil la volan. El a primit nouă ani de închisoare pentru provocarea morții prin conducerea periculoasă a unui vehicul și o interdicție de a mai conduce pentru 10 ani.

Abigail, de 21 de ani, din Basildon, Essex, a murit la trei zile după accidentul din noiembrie 2017.

Procurorul Nina Ellen a spus că, înainte de accident și în timp ce camionul se mișca, au fost efectuate două căutări Google pe telefonul lui Săndulache.

Ea a declarat curții de coroană Maidstone: „Prima căutare a fost pentru seria unu a unui program de televiziune românesc. A doua căutare a fost pentru seria a doua”. Ea a spus că o anchetă a concluzionat că Săndulache “a rulat acea emisiune de televiziune pe telefonul său, în momentul coliziunii”.

Juriul din Maidstone Crown Court  l-a găsit vinovat pe Săndulache, după prezentarea probelor video, considerând că a provocat moartea tinerei din cauza conducerii periculoase a camionului.

Procurorii au arătat, de asemenea, că Săndulache mai avea sancţiuni anterioare pentru depășirea vitezei și conducerea în timpul folosirii telefonului mobil. Juriul a vizionat și un filmuleț obținut de procurori, din cabina TIR-ului, pe care îl puteți vedea mai jos:

Vezi și asta

Nu mai puțin de 793 de decese și 6557 de noi cazuri în Italia în ultimele 24 de ore

Încă 6.557 de cazuri de infecție cu noul coronavirus confirmate în Italia în ultimele 24 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro