Ani grei de închisoare pentru un șofer român de TIR în Marea Britanie

Nouă ani de închisoare va face șoferul de TIR român care a provocat un accident groaznic pe M25 în timp ce se uita la un serial de comedie românesc deși se afla în plin trafic. Viorel Săndulache, de 26 de ani, a lovit mașina în care se afla Abigail Harvey, de 21 de ani, în Dartford, Kent, a relatat publicația britanică Kent Online.

Judecătorul a spus că atunci când a văzut autoturismul lovit era prea târziu. Mai mult, Săndulache avea deja 12 puncte penalizare pentru folosirea telefonului mobil la volan.

El a primit nouă ani de închisoare pentru provocarea morții prin conducerea periculoasă a unui vehicul și o interdicție de a mai conduce pentru 10 ani.

Abigail, de 21 de ani, din Basildon, Essex, a murit la trei zile după accidentul din noiembrie 2017.

Procurorul Nina Ellen a spus că, înainte de accident și în timp ce camionul se mișca, au fost efectuate două căutări Google pe telefonul lui Săndulache.

Ea a declarat curții de coroană Maidstone: „Prima căutare a fost pentru seria unu a unui program de televiziune românesc. A doua căutare a fost pentru seria a doua”. Ea a spus că o anchetă a concluzionat că Săndulache “a rulat acea emisiune de televiziune pe telefonul său, în momentul coliziunii”.

Juriul din Maidstone Crown Court  l-a găsit vinovat pe Săndulache, după prezentarea probelor video, considerând că a provocat moartea tinerei din cauza conducerii periculoase a camionului.

Procurorii au arătat, de asemenea, că Săndulache mai avea sancţiuni anterioare pentru depășirea vitezei și conducerea în timpul folosirii telefonului mobil. Juriul a vizionat și un filmuleț obținut de procurori, din cabina TIR-ului, pe care îl puteți vedea mai jos:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri