Anunț de la Finanțe pentru românii care au mai multe conturi bancare

O veste bună pentru românii care au mai multe conturi în bănci și care sunt executați silit de ANAF. Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanţei, ci doar un singur cont şi numai pentru suma aferentă restanţei, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu citată de Agerpres. 

“Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. Am primit nenumărate mesaje ca ministru al Finanţelor de la nenumăraţi oameni cărora li s-au blocat conturile şi nu numai un cont, ci mai multe sau toate, şi pentru sume care depăşeau suma datorată ANAF. Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont şi de valoarea datoriei către ANAF’, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu. 

Acest anunț este cu atât mai important deoarece până în prezent românii care aveau datorii la statul român și aveau propriri puse de FISC se trezesc cu toate conturile blocate, uneori pentru sume derizorii. Astfel pentru o datorie de câțiva lei un român riscă să stea câteva zile, dacă nu mai mult, cu conturile bancare blocate, fără a putea să utilizeze banii din ele. 

Potrivit acesteia, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) dezvoltă, în prezent, o aplicaţie în acest scop, astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanţei respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent. 

Propunerea se regăseşte într-un proiect de act normativ,care conţine mai multe măsuri de simplificare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice. 

Documentul prevede, printre altele, transmiterea online către instituţiile publice beneficiare a adeverinţelor de venit şi certificatelor de atestare fiscală, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri