Armata germană va recruta personal, inclusiv din România

Armata Germana va începe sa recruteze personal militar din toată Europa, inclusiv din Romania. Anunțul a fost făcut în documentul intitulat  Carte Alba a politicii de securitate germane si vizeaza în special  specialisti IT, medici si ingineri a transmis postul de televiziune Pro Tv citând prea germană.

Salariul oferit de armata germană începe de la 2.300 de euro, iar in cazul unui ofiter poate ajunge si peste 4.000 de euro pe luna. Oferta suna foarte bine, in conditiile in care in armata noastra un ofiter castiga aproximativ 1.500 de lei.

Cu aproximativ 250.000 de militari activi, Germania a constatat ca are un deficit mult prea mare de personal in spitalele militare sau in domeniul IT si anunta ca va face angajari masive. Salariile de mii de euro pe luna promise ar putea sa insemne pentru tara noastra o multime de specialisti pierduti.

Cartea Alba este unul din cele mai importante documente in domeniul apararii nationale in Germania. Facut public recent, in cele 144 de pagini exista un capitol extrem de important pentru medicii, inginerii si specialistii in industria IT de la noi.

Marius Sepi, prim vicepresedinte SANITAS a declarat pentru Pro Tv: “Din datele noastre, in urmatorii ani, Europa se va confrunta cu un deficit de un milion de locuri de munca si probabil Germania isi ia masuri. Cred ca e o veste buna pentru medici, ca cineva ii aprecieaza atat de mult. Imi pare rau ca astfel de oferte de salarii decente si conditii bune de munca nu vin din partea statului roman.”

Tjobs.ro

De asemenea, in Cartea Alba a Germaniei este mentionat ca trebuie sa creasca ponderea femeilor din armata germana si a minoritarilor etnice. Armata Romana isi selecteaza si ea, periodic, militari, pentru ca nu mai exista sistemul de incorporare obligatoriu. Insa numarul de angajati nu poate depasi 50.000. Romania incearca de cativa ani se porneasca un sistem de voluntariat care sa educe populatia civila in tainele militariei.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri