Încep să circule metrourile de noapte în Londra

O decizie extrem de așteptată a fost luată la Londra unde vor începe să circule metrourile de noapte. Metroul din Londra va circula şi noaptea în weekenduri, la un an după ce legea a fost propusă, a relatat ieri publicația Bloomberg. Întârzierea a fost generată de  mai multe proteste  organizate de sindicate împotriva proiectului fostului primar Boris Johnson.

Şase trenuri pe oră vor circula pe liniile metroului din Londra între 00 :30 şi 05 :30 sâmbătă şi duminică, potrivit unui anunţ al primarului Sadiq Khan.

Metroul de noapte va ajuta  persoanele care călătoresc noaptea să ajungă acasă mai rapid şi va face circulaţia mai ușoară și mai rapidă pentru muncitori şi călători.  

”Introducerea metroului de noapte va oferi beneficii minunate Londrei. Va ajuta mii de muncitori să beneficieze de transport şi va aduce un beneficiu economic vital pe timp de noapte economiei. De asemenea, va fi o modalitate mai sigură de transport după ce petreci un weekend în oraş”, a anunţat primarul Londrei.  

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, spera că poate lansa un ”metrou de noapte” la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, dar a fost forţat să amâne decizia din cauza grevelor sindicatelor muncitorilor de la metrou.

Noul serviciu va impulsiona economia capitalei Marii Britanii cu 77 de milioane de lire pe an şi va genera 2.000 de noi locuri de muncă.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri