Doliu în muzica românească: A murit autorul melodiei „Bună seara, iubito”

Doliu în lumea muzicii ușoare românești. Adrian Enescu, autorul melodiei, „Bună seara, iubito”, cântată de Loredana Groza, a murit la vârsta de 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Cristi Brancu, pe contul de socializare. Realizatorul tv și-a exprimat regretul față de dispariția celui care în ultimii ani a stat departe de showbiz.

Pe adresa lui de socializare, Cristian Brancu i-a dedicat si cateva randuri maestrului, care, in ultima perioada, a preferat sa stea departe de showbiz. “ Cariera sa muzicala este mult mai consistenta descta hit-urile cu care a schimbat muzica pop! Dumnezeu sa-l ierte”, a scris Brancu.

Adrian Enescu a fost printre primii artiști de muzică electronică din România, începând cu anii ’70. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din București, (compoziție-Aurel Stroe armonie – Alexandru Pascanu) .A fost audient al facultatii de muzică electronică a Universității Stanford- California (1985/1986); Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.Compune muzica foarte diversa stilistic , de la muzica Electro Acoustica la Muzica simfonica si Muzica de Jazz .Semnează muzica/orchestrația și definește stilul cântareței Loredana Groza prin albumele „Bună seara, iubite”, „Un buchet de trandafiri” și „Diva inamorata”. Colaborează cu Silvia Dumitrescu la albumul „Cred în tine”.

adrian enescu

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri