Aștia vor să-l interzică pe Eminescu? Legea lui Antonescu și Scutaru naște monștrii

Spațiul public din România este (sau ar trebui să fie) zguduit de aberațiile pe care legea promulgată acum câteva săptămâni de Președintele Iohannis le naște. O lege care ar fi trebuit să aibă un scop nobil, acela de a preveni manifestările extremiste și de a proteja țara de nebuni se pare că ni-i bagă pe aceștia direct în casă. După ce consilierul prședintelui, Andrei Muraru, a declarat răspicat că Institutul Elie Wiesel va trebui să sprijine implementarea eficentă a acestei legi prin oferirea de consultanță, șeful acestui institut Alexandru Florian a început să împartă directive. Impune eliminearea de plăcuțe comemorative, dă directive pentru eliminarea din rândul unor cetățeni de onoare a celor considerați indizerabili și în principiu decide cine merită șters din istoria românilor și cine nu. 

Istoria nu mai este scrisă și analizată de profesori  ci de Alexandru Florian care, printre altele, este fiul tatălui, profesor de socialism științific la Universitatea din București, adică cel ce a învățat generații întregi de români cum e cu comunismul și de ce acesta este bun. Dar nu istoria personală a celor care se ocupă acum cu obstinație de eliminarea unor figuri importante ale istoriei din mentalul românilor este cea mai importantă deoarece ei sunt simple instrumente ale unor interese obscure, ale prostiei sau pur și simplu ale obedienței dornice de parvenire.

Dar faptul că ne-am trezit dintr-o dată că Țuțea, Cioran, Eliade, Arsenie Boca,  Noica, Bernea, Mircea Vulcănescu, părintele Iustin Pârvu au devenit personaje istorice, religioase și culturale nefrecventabile este o chestiune care ar trebui să ne pună serios pe gânduri. Măcar pe aștia care pretindem că am mai citit din ei sau măcar despre ei.

Istoria românilor este, mai nou, luată la puricat de un fel de comiterniști ai zilelor noastre și personaje care nu cadrează sunt pur și simplu eliminate pe motiv de aplicare a legii. Românii vor fi supravegheați și dacă se apucă să dea un like greșit pe internet riscă să fie aspru pedepsiți. Cenzura impusă de legea care se vrea a fi antifascistă și antiextremistă va permite unor indivizi care au propria agendă să se poată transforma în politruci care să pună la zid pe oricine le stă în cale.

Pe scurt este foarte posibil să ajungem să-l citim pe ascuns pe Eminescu deoarece, dacă se apucă politrucii contemporani să citească publicistica acestuia este foarte posibil să-l declare un extremist care trebuie scos urgent din istoria națională. Ca să nu mai vorbesc de poezia Doina. O poezie pe care trei sferturi din români o știu probabil pe de rost. Dar, care, în conformitate cu declarațiile consilierului prezidențial Andrei Muraru și a lui Alexandru Florian, șeful institutului Elie Wiesel, poate fi scoasă în afara legii și eliminată din conștiința națională pentru că așa trebuie. Și acest lucru se întâmplă pentru că așa cum spunea Eminescu în “Doina”:

Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui.
De la Turnu-n Dorohoi
Curg duşmanii în puhoi
Şi s-aşează pe la noi;
Şi cum vin cu drum de fier
Toate cântecele pier,
Zboară păsările toate
De neagra străinătate;
Numai umbra spinului
La uşa creştinului.
Îşi dezbracă ţara sânul,
Codrul – frate cu românul –
De secure se tot pleacă
Şi izvoarele îi seacă –
Sărac în ţară săracă!

Related Articles

2 COMMENTS

  1. Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -Nu este necesara niciun fel de experienta! – Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. – Lucrati intr-un mediu placut,proactiv. – Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor de prospectare si actualizare zilnic. – Oferim sanse reale de avansare in cariera. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal,cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part -time sau full-time,la alegere. -Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studii medii. Cerem cunostinte minime de operare pe internet,de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Cereti detalii urgent la unul din membrii echipei noastre la e-mail:[email protected]:

  2. ba voi sunteti dobitoci si cretini iar presedintele nu e decat un maimutoi cu arfe de mare lider ……cum e posibil sa vas vina astfel de idei….am o curiozitate nu cumva ideile voastre se plictisesc singure?

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri