Raport năucitor al ONU. România va pierde jumătate de populație în următorii ani

Un raport prezentat de curând de către specialiștii Organizației Națiunilor Unite (ONU) a prezentat o situație de-a dreptul dramatică pentru evoluția demografică a României în următorii ani. Astfel chiar dacă raportul arată că populația lumii va ajunge la peste 11 miliarde în anul 2100 ceea ce înseamnă practic aproape o dublare față de prezent, nu toate țările vor cunoaște această creștere.

În România, Republica Moldova și în Bulgaria populația va scădea dramatic conform estimărilor făcute de Divizia Populație a Departamentului pentru Afaceri Economice și sociale al ONU.

Astfel România ar urma să piardă peste 40% din populație, cei de la ONU prezentând și un grafic pe care îl prezentăm mai jos.

pierdere populatie romania

Conform statisticilor probabile prezentate de ONU, cei mai mulți locuitori vor fi pierduți de Republica Moldova (aproximativ 54%) după care urmează Bulgaria care va pierde 52,4% din populație și pe locul 3 se află Bosnia Hertegovina cu 49,6 scadere a populatiei. După România care se află pe locul 4 în acest clasament nefast urmează Ucraina care va pierde 41,1% din populație, Serbia cu aproape 40% și Croația cu 38,3% . Nici vecinii unguri nu stau foarte bine, ocupând locul 10 în top cu o estimare de pierdere a 34% din populația actuală.

În total 48 de țări ale lumii ar urma să cunoască o scădere a populației în timp ce jumătatea din creșterea totală a populației lumi ar urma să fie adusă de continentul African.

Statistica a fost prezentată de Washington Post și este de natură să îngrijoreze țările care sunt prezentate ca având o scădere dramatică printre care și România. Articolul complet din publicația americană îl găsiți aici.

Blasting News Romania

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri