ATAC TERORIST la sediul unei publicaţii din FRANŢA. Douăsprezece persoane, între care doi polițiști, au fost UCISE, alte patru fiind grav rănite. „Profetul a fost răzbunat”, a strigat unul dintre teroriști. Parisul, în alertă teroristă maximă |

Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, care a avut loc azi, la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, potrivit unor martori citaţi de media franceze, transmite Reuters. Doi bărbaţi înarmaţi și mascați au intrat în sediul instituției și au tras la întâmplare cu arme automate, după care au fugit. Reuters transmite, citând media franceze, că 12 persoane au murit în atac. „Profetul a fost răzbunat”, a strigat unul din atacatori, potrivit martorilor citați de postul de radio Europa 1.

Guvernul de la Paris a ridicat la „maxim” nivelul de alertă teroristă în regiunea pariziană, urmând să aibă și o reuniune de urgență, transmite ziarul Le Monde.

Douăsprezece persoane, printre care doi polițiști, au fost ucise, în acest atac, conform unui bilanț provizoiriu anunțat de AFP, care citează Parchetul din Paris.

Potrivit BFM TV, o înregistrare video îi arată pe agresori în timp ce trăgeau asupra unui polițist și strigau: „L-am răzbunat pe profetul Mahomed. Charlie Hebdo este mort”, conform mărturiilor citate de o sursă din poliție. 

Premierul britanic, David Cameron, a transmis un mesaj pe Twitter: „Asasinii din Paris sunt dezgustători. Suntem alături de francezi în lupta contra terorismului și apărăm libertatea presei”.

Președintele Francois Hollande, ajuns la fața locului, a făcut declarații presei: „Jurnaliști și polițiști au fost omorâți. Sunt 11 persoane care au murit și patru care se zbat între viață și moarte. Sunt 40 de persoane acum care sunt protejate de polițiști.Toți miniștrii care se ocupă de domeniul apărării naționale au fost onvocați de urgență”, a spus el.

Șeful statului francez a precizat că cei vinovați de această tragedie vor fi următiți, prinși și aduși în fața justiției. „Franța este ÎN STARE DE ȘOC. Este un atentat TERORIST, fără niciun dubiu. Vom demonstra că suntem o țară unită”, a mai spus Hollande.

Conform presei franceze, ministrul Culturii și Informațiilor, Fleur Pellerin, se deplasează la fața locului, dar nu va face nicio declarație până nu va avea mai multe date certe despre drama ce a avut loc acolo.

Potrivit publicației Le Figaro, care citează poliția din Paris, primul bilanț al victimelor ar fi: 11 morți și cinci persoane grav rănite.

După moartea mai multor persoane, pe holul instituției, cei doi sau trei atacatori (informațiile diferă, în funcție de sursă) au folosit un autovehicul, pentru a fugi de la fața locului.

Potrivit martorilor, cei doi teroriști ar fi fugit cu o mașină neagră, model Seat. Ei auaccidentat un automobil, în zona Porte de Pantin, și au lovit un pieton, după care polițiștii le-au pierdut urma.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri