Martorii povestesc cum au trăit atacul terorist din Franţa: “Credeam că suntem la turnarea unui film”

În jurul orei 11.30 (12.30, ora României), doi bărbaţi înarmaţi cu un Kalaşnikov şi un lansator de rachete au pătruns în sediul săptămânalului Charlie Hebdo, care ocupă alături de alte societăţi un imobil de pe strada Nicolas-Appert, din arondismentul XI.

“Eram în clădire, în capătul culoarului. Oamenii au intrat, căutau Charlie Hebdo, apoi au tras focuri de armă pentru a ne impresiona”, a povestit pentru AFP o femeie care a reuşit să fugă.

În birourile săptămânalului a fost carnagiu. Atentatul este cel mai sângeros comis în Franţa în ultimii peste 40 de ani.

Focuri de armă, poliţişti care se grăbesc: Regina, care stătea într-o sală de aşteptare la un centru oftalmologic situat la 100 de metri distanţă, povesteşte că s-a “gândit imediat la un atentat”.

“Am văzut doi indivizi care au ieşit din clădire, au tras focuri de armă, au urcat într-un (Citroen) C3 negru şi au plecat spre bulevardul Richard-Lenoir”, a povestit calm un martor care locuieşte în apropiere.

Într-o înregistrare video realizată pe bulevard, la câteva zeci de metri de sediul Charlie Hebdo, doi bărbaţi înarmaţi cu puşti automate ies din vehicul, execută un poliţist cu un glonţ în cap, de la distanţă mică, apoi fug cu maşina şi strigă “L-am răzbunat pe profetul Mahomed”.

“Ei purtau cagule, aveau arme Kalaşnikov sau M16”, spune vecinul, care a avut impresia că atacatorii fac parte din “forţele speciale care urmăresc traficanţi de droguri”. “Credeam că suntem la turnarea unui film”.

“Mergeam la cursuri, am ieşit din metrou şi am auzit focuri … poate trei”, povesteşte Lilya Mohdeb, o studentă de 24 de ani. “Oamenii mi-au spus: «Se trage, staţi jos»”, a explicat tânăra, care nu s-a “gândit” şi s-a întors la metrou, de unde a ieşit abia peste o oră, fiind în stare de şoc.

Bocar Diallo lucrează la un garaj Volvo situat în apropiere şi afirmă că a “văzut poliţişti care trăgeau cu armele; a durat cel puţin trei sau patru minute”.

“Am vrut să ieşim dar am auzit rafalele şi poliţiştii ne-au spus să intrăm”, a explicat el, după ce a adăpostit în garajul său un poliţist rănit.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri