Atac violent asupra românilor în Italia. 5 maşini incendiate la Roma în această dimineaţă

Rasism in Italia. Mai multe masini apartinand unor romani au fost incendiate, duminica dimineata, in capitala Italiei. Autoturismele romanilor erau parcate pe o strada secundara dintr-un cartier situat la periferia de est a Romei. Masinile au luat foc in acelasi timp, trnamsit televiziunile de stiri. Martorii incendiilor sustin ca s-au trezit brusc in momentul in care au auzit mai multe bubuituri, una dupa alta. Ulterior au constatat ca zgomotul venea din strada.

Sursele mentionate mai precizeaza ca pe strada era doar o singura masina cu numar de Italia, care a ramas neatinsa. Posesorii autoturismelor au precizat ca, in mod obisnuit, in zona nu se gasesc locuri de parcare, insa ieri strada era libera. 

Ioan Pop, un roman cunoscut la Roma pentru activitatea sa in cadrul comunitatii, a ajuns la locul incendiului in jurul orei 6 si a povestit pentru Hotnews.ro ce a vazut si ne-a trimis fotografii ale masinilor arse: 

“Cinci masini cu numar romanesc, toate parcate pe aceeasi strada, au fost efectiv distruse de flacari. Am vazut un Opel, un Ford, un Mercedes un BMW. Au venit carabinierii, pompierii, dupa alarma data de cetateni. Se pare ca cineva le-a stropit cu benzina, apoi a dat foc. Pe strada era doar o singura masina cu numar de Italia, care a ramas neatinsa. Cand au inceput bubuiturile, familiile de romani s-au anuntat una pe alta, se cunosc in zona si au coborat in strada.”

“De obicei, sambata seara, in zona respectiva nu gasesti un loc de parcare. In mod curios, ieri seara, strada era libera.  Acum doua saptamani, exact in acelasi cartier, a fost incendiata o alta masina cu numar romanesc. Proprietarul masinii incendiate nu a vrut sa faca o plangere la politie, a spus ca oricum nu se rezolva nimic. Cred ca e un episod de rasism evident”, concluzioneaza Ioan Pop. 

In urma cu doua saptamani, exact in acelasi cartier, a fost incendiata o alta masina cu numar de Romania.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la acest  incident care a avut loc duminică dimineaţa, în urma căruia cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă Comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă Comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitoare la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deţinătorilor autovehiculelor incendiate.

‘Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitalei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare româneşti sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea şi motivaţii de natură xenofobă. Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă aşteptarea ca autorităţile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârşirii unei fapte cu motivaţii xenofobe’, se spune în comunicatul MAE.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

1 COMMENT

  1. Ar trebui sa facem la fel.. cand vedem o masina cu nr de italia in Romania..+o bataie ca la carte 😉

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri