Atentat la Londra. 20 de răniți și 4 morți. 2 români sunt printre răniți. Vezi video

UPDATE ora 20.00 – ora Londrei: Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat într-un comunicat că din informaţiile obţinute de la autorităţile britanice, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale. În totat, până acum bilanțul se ridică la 4 morți și 20 de răniți.

Precizăm faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Update: ora 17.00 (ora Londrei) Două persoane  au murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, a anunțat The Guardian, citând surse medicale preluate Press Association.

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit “răni cumplite”,  ceea ce face foarte posibil ca numărul morților să crească.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează Reuters. Din primele informații este vorba de 2 atacatori și există victime și în rândul forțelor de ordine. Unul din atacatori este în stare critică după ce a fost împușcat de forțele de ordine.

Nu sunt informaţii despre natura incidentului însă un martor a văzut poliţişti ieşind în fugă din clădirea Parlamentului, cu armele în mâini, iar un fotoreporter al Reuters spune că a văzut 12 răniţi. Alţi martori oculari au spus că mai multe focuri de armă au fost auzite după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a forţat intrarea în curtea din faţa Palatului Westminster.

Autorul atacului ar fi fost împuşcat de poliţie, a anunţat liderul Camerei Comunelor citat de Reuters. Martori citaţi de ITV au declarat că au văzut două persoane întinse pe jos. Şi un poliţist a fost înjunghiat, susţine un parlamentar britanic. Jurnalişti şi politicieni aflaţi în clădire au scris pe Twitter că au auzit împuşcături în faţa Parlamentului. Poliţia a anunţat că a fost chemată la un incident armat pe Podul Westminster, de lângă Parlament.

Şedinţa Camerei Comunelor, care era în curs, a fost suspendată, iar accesul şi ieşirile din Parlament au fost interzise. Poliţia se află la faţa locului şi a închis circulaţia pe străzile din zonă. Mai multe ambulanţe, inclusiv un elicopter, au ajuns la faţa locului.  

Londra e în stare de alertă! Două persoane au fost împușcate în zona Parlamentului. Camera Comunelor era în sesiune. Premierul Theresa May trebuia să răspundă întrebărilor. Sesiunea a fost suspendată, toți deputații au fost sfătuiți să rămână în incinta Parlamentului.

Un alt incident semnalat de Reuters anunță că o mașină a intrat într-un grup de persoane, iar câteva zeci de oameni ar fi răniți. Totul s-a întâmplat în zona Parlamentului. S-au auzit focuri de armă.

Vezi transmisiunea live de pe sky news:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri