Austria. Doi șoferi români de TIR au furat anvelope de 200.000 de euro de la alte camioane. Au fost prinși când furau motorină să le aducă în țară

Doi șoferi români de TIR au fost condamnați la închisoare în Austria, după ce a furat cauciucuri și motorină de la alte camioane. 

Doi șoferi români de TIR au fost condamnați la închisoare cu executare, în Austria, după ce timp de patru luni au furat cauciucuri de la alte camioane. Cei doi acționau în mai multe parcări de pe marginea autostrăzilor din Austria.

Furt de cauciucuri în valoare de 200.000 euro

Potrivit publicației Heute, cei doi șoferi, cu vârste de 42 și 19 ani, au furat cauciucuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro, iar pentru a le aduce în țară au scos 650 de litri de motorină din rezervoarele altor TIR-uri.

În total, hoții au sustras 544 de anvelope de autoturisme și camioane, cu o valoare totală de aproximativ 205.780 de euro, și 650 de litri de motorină. Cele cinci furturi au fost comise în perioada octombrie 2021 și februarie 2022 în Austria Superioară și Inferioară, Stiria și Carintia.

Pe 18 februarie cei doi au fost arestați, după ce Biroul de Stat al Poliției Criminale din Austria Superioară s-a aflat în căutarea lor încă de la începutul lunii februarie a acestui an, după două spargeri într-un container de anvelope în Steyr.

Românii au fost prinși în flagrant în jurul orei 4 dimineața, într-o firmă din cartierul Amstetten. Cei doi scoseseră deja roțile de rezervă în valoare de câteva mii de euro de la 17 camioane parcate și le pregătiseră pentru transport. Au scos și 150 de litri de motorină dintr-un camion, pentru a ajunge acasă.

Mai mult, cei doi români sunt suspectați că ar fi spart și o benzinărie și un bar, tot din Austria.

Puși în fața acuzațiilor, ambii șoferi au mărturisit toate infracțiunile.

Românul de 42 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar cel de 19 ani la 14 luni închisoare condiționată și șapte luni de închisoare cu executare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri