Germania: Pensionarea anticipată devine mult mai atractivă. Limita de câştig, ELIMINATĂ

Pensii în Germania – Pensionarea anticipată, schimbări din 2023. De anul viitor, limita suplimentară de câștig pentru pensionari ar putea fi eliminată.

Retragerea mai devreme este o dorință pentru mulți angajați. Vârsta obișnuită de pensionare este acum de 67 de ani, iar pensionarea anticipată devine din ce în ce mai populară. Ar putea deveni şi mai atractivă, deoarece cu o nouă reglementare legală, va deveni mult mai profitabil să continuaţi să lucraţi în ciuda pensiei.

Pensionarea anticipată în Germania în 2023: nicio limită de câștig

Guvernul federal dorește să elimine limitele aplicabile pentru câștigurile suplimentare în cazul pensionării anticipate. „Limita de câștig suplimentară pentru pensiile anticipate va fi ridicată. Iar limitele de câștig suplimentare pentru pensiile de invaliditate vor fi ajustate”, spune un proiect de lege.

Oricine s-a pensionat mai devreme nu mai trebuie să aibă grijă să nu câștige prea mult dacă va continua să lucreze. Până acum, pensionarii pot lucra doar cu fracțiune de normă fără restricții după împlinirea vârstei obișnuite de pensionare. În caz contrar, există riscul reducerii sau chiar pierderii dreptului la pensie.

Pentru piața muncii, noile reglementări sună bine. Cu atât mai mult cu cît Germania are nevoie urgentă de muncitori calificați, iar pensionarii ar putea, dacă doresc, să revină în lumea profesională. Secretarul parlamentar al FD , Johannes Vogel, a salutat proiectul considerându-l o soluție simplă, nebirocratică. „Nu ne putem permite să ne lipsim de acești oameni și de bogăția lor de experiență”, a spus el.

Sursa: Merkur.de

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri