Austria. Șofer român, la spital, după ce cabina camionului său a fost smulsă de un tren și aruncată într-un râu

Un accident grav a avut loc vineri în valea Piestingtal, în districtul Wiener Neustadt. În municipiul Oed, un camion articulat a fost lovit de un tren de marfă la o trecere la nivel cu calea ferată. Cabina șoferului camionului a fost smulsă și aruncată peste un pod în râul Piesting, gtransmite publicaţia austriacă kurier.at

Accidentul a avut loc în jurul prânzului. Șoferul autocamionului a plecat probabil de la sediul cunoscutului producător de sârmă de cupru Asta din Oed printr-un pod de pe Piesting. Linia de cale ferată este paralelă cu sediul companiei, precum și cu drumul federal 21.

Din motive necunoscute, camionul a traversat calea ferată exact în momentul în care un tren de marfă se apropia dinspre Wiener Neustadt. Vagonul a lovit în plin cabina autobasculantei articulate. Cabina cu șoferul înăuntru a fost aruncată peste un terasament și s-a oprit cu acoperișul pe malul râului Piesting.

Cinci brigăzi de pompieri, echipe de salvare și elicopterul medical de urgență ÖAMTC au fost chemate la locul accidentului. Șoferul grav rănit al camionului a fost  descarcerat de pompieri din cabina șoferului, complet distrusă, și transportat cu elicopterul la spital după ce i s-a acordat primul ajutor. Starea românului este gravă, a confirmat purtătoarea de cuvânt a poliției, Manuela Weinkirn.

Macaraua brigăzii de pompieri din Wr. Neustadt a fost chemată pentru a recupera camionul articulat. Linia de cale ferată a rămas închisă ore întregi pentru lucrările de curățare.

Un alt român, în vârstă de 62 de ani, a fost ucis într-un accident rutier, produs, marți seara, pe autostrada de est A4, între Neusiedl am See și Parndorf.

blank blank
campania.euro-tax.ro%20

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri