Imagini cu un convoi de tancuri ruseşti inscripţionate cu litera „Z” distruse în sudul Ucrainei VIDEO

Videoclipuri dramatice publicate duminică, în a patra zi a invaziei, după o noapte în care Kievul a rezistat bombardamentelor, arată un convoi de tancuri marcate cu litera „Z” distrus în sudul Ucrainei, în apropiere de Herson, relatează Daily Mail.

Un alt clip publicat duminică pare să indice spulberarea unei coloane de vehicule blindate ruseşti în Kharkiv. Cifrele difuzate de Ministerul ucrainean al apărării indică pierderi brutale ale armatei ruse: cel puţin 4.300 de soldaţi, 146 de tancuri 27 avioane şi 26 elicoptere.
Oficiali americani de rang înalt au observat că Moscova a întâmpinat o rezistenţă mai puternică din partea forţelor ucrainene decât au anticipat şi armata rusă pare să-şi fi pierdut din avântul iniţial, mai ales pe fondul epuizării resurselor.
După ce ofensiva asupra Kievului a fost respinsă duminică noapte, armata rusă a primit ordin să-şi lărgească avansul „din toate direcţiile”. Poporul ucrainean luptă alături de armată – voluntarii au fost instruiţi de armata să îndepărteze indicatoarele satelor, oraşelor şi plăcuţele cu numele străzilor pentru a-i „deruta şi dezorienta pe inamici”.

Totuşi, semnele sunt îngrijorătoare pentru Ucraina: Un lansator de bombe termobarice TOS-1 a fost observat la graniţa ruso-ucraineană vestică – aceste bombe absorb oxigenul pentru a-şi incendia devastator ţintele.
Ucraina a raportat cel puţin 200 de victime militare şi civile de la începutul invaziei şi mai bine de 1.000 de răniţi.Rusia, care nu a raportat până acum numărul său de victime, a transmis duminică că a scos din funcţiune sau a distrus 821 de instalaţii militare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri