Avocații badantei românce acuzată că a furat sute de mii de euro de la bătrână nu mai vor să o apere

Anca Egorov, badanta româncă acuzată de înșelăciune împotriva unei pensionare italience de 80 de ani, rămâne fără apărători în mijlocul unui proces marcat de haos și revolte ale martorilor.

Conform celor relatate de ziarul La Stampa, procesul conaționalei noastre, acuzată că a trimis-o pe Giuseppina, o bătrână din localitatea italiană Castagnole Lanze (provincia Asti din Piemont) în România timp de 8 ani pentru a-i fura averea, a luat o turnură neașteptată în sala de judecată.

udecătorul Matteo Bertelli Motta a fost nevoit să amâne brusc procesul, după ce cei doi avocați ai româncei, Roberto Ponzio și Stefano Caniglia, s-au retras din funcția de apărători legali ai îngrijitoarei.

„Dacă am spune motivele deciziei noastre, am încălca normele deontologice și am putea prejudicia grav clienta”, au declarat aceștia în fața judecătorului, refuzând să ofere explicații suplimentare.

Anca Egorov a anunțat apoi numirea a doi noi avocați, fiind vorba despre Sergio De Rosa și Andrea Adami din Brescia, lăsând în aer întrebări despre ruptura de încredere între aceasta și foștii ei apărători.

„Suntem legați de secretul profesional”, au subliniat aceștia în sala de judecată.

Tensiunea a escaladat când martorii, veniți din România, Puglia și alte regiuni îndepărtate, au fost informați că trebuie să revină pentru o nouă audiere pe 4 iulie.

Nemulțumiți de amânare, aceștia au protestat vehement: „Ce rușine pentru justiție. Legea este egală pentru toți? Nu e adevărat. Suntem oameni care muncesc. Cine ne plătește noul drum? Așa sunt tratați cetățenii?”, au fost doar câteva dintre replicile indignate.

În mijlocul tumultului, procurorul Davide Greco a fost jignit de câțiva martori furioși, în timp ce alții au încercat fără succes să calmeze spiritele.

Într-un moment de acalmie relativă, o doamnă a intervenit pentru a-și exprima sprijinul față de inculpată:

„Suntem aici pentru a apăra o nevinovată”, a declarat ea cu fermitate, o poziție rar întâlnită cu atâta pasiune într-o sală de judecată.

Procesul continuă să atragă atenția prin răsturnările sale dramatice și tensiunile dintre martori și sistemul juridic, lăsând în așteptare un deznodământ incert.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri