Badanta acuzată în Italia că a împins-o pe bătrână de la fereastră a căutat pe internet „câți ani de închisoare faci dacă ucizi o persoană”

Krystyna Mykhalchuk, o ucraineancă de 27 de ani, este acuzată de omucidere în cazul pensionarei Rosanna Aber, care a decedat pe 22 aprilie 2022, după ce a căzut de la fereastra apartamentului său din Colognola, în provincia italiană Verona.

În procesul aflat în desfășurare, au ieșit la iveală detalii tulburătoare legate de cercetările pe internet și interceptările telefonice ale tinerei îngrijitoare.

Krystyna, care locuiește la Scanzorosciate împreună cu partenerul său român și fiica lor, se află în arest la domiciliu, menționează publicația Prima Bergamo.

În cadrul audierilor de miercuri, 12 iunie 2024, a reieșit că tânăra îngrijitoare a făcut mai multe căutări pe internet imediat după decesul pensionarei.

În ziua următoare tragediei, ea a căutat pe internet „ce înseamnă autopsie”, iar pe 13 mai a căutat „avocat penalist” și două zile mai târziu, „Câți ani de închisoare faci dacă ucizi o persoană”.

Conform autorităților, îngrijitoarea  ar fi ucis-o pe Rosanna Aber după ce aceasta i-a cerut socoteală pentru banii care îi dispăruseră din contul bancar.

Într-un moment de panică, badanta ar fi împins-o pe pensionară de la fereastră.

Ancheta a dezvăluit că, în iulie 2022, într-o discuție pe care a avut-o cu concubinul său în mașină și care a fost interceptată de poliție, ea i-a spus bărbatului că se simte rușinată pentru că toată lumea o crede ucigașă și a izbucnit în plâns.

în timpul investigațiilor, polițiștii au descoperit într-o zi că tânăra badantă s-a dus la un centru comercial din Curno, unde a petrecut ore în șir la aparatele de jocuri de noroc, apoi a ajuns la Fuipiano și a fost internată în spital cu răni, posibil auto-provocate.

Arestarea a avut loc pe 15 noiembrie 2023, iar după o scurtă perioadă în închisoare, acuzata a fost plasată în arest la domiciliu.

Ea a oferit declarații contradictorii despre evenimentele din ziua incidentului, afirmând în fața colegei de celulă că ea a sunat la ambulanță când pensionara a căzut, lucru negat de anchetatori.

De asemenea, și-a schimbat declarația oscilând între a spune că era în dormitor cu victima când a avut loc tragedia și a fi în altă cameră. Problema banilor dispăruți din contul pensionarei, în valoare de 2000 de euro, rămâne nerezolvată.

Krystyna Mykhalchuk a admis într-o discuție interceptată că a luat doar 500 sute de euro, însă nu este clar dacă aceasta se referă la suma sustrasă din contul victimei.

Procuratura nu consideră decesul un accident, având în vedere că victima, fiind foarte scundă, ar fi trebuit să folosească un scaun pentru a ajunge la fereastră. De asemenea, poziția în care a fost găsită bătrâna nu corespunde cu o cădere accidentală, ci mai degrabă sugerează o împingere.

Ancheta continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale decesului și pentru a decide soarta acuzatei Krystyna Mykhalchuk.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri