„Badanta diabolică” apare din nou. Escroaca româncă a sedus un bătrân invalid și l-a jefuit de 26 de mii de euro

Escroaca Cleopatra Valentina Vasile, supranumită de presa italiană „badanta diabolică”, a reușit să escrocheze un barbat din Imperia, făcându-l să creadă că vrea să formeze un cuplu cu el și să înceapa o coabitare. Femeia a luat o nouă pedeapsă, de 2 ani si 2 luni de inchisoare. Cleopatra Valentina Vasile, 49 de ani, rezidentă la Genova de la vârsta de 18 ani, a umplut în ultimii ani paginile de infracțiuni ale ziarelor din nordul Italiei pentru isprăvile ei legate de activitatea ei de escroacă în serie și șantajistă.

Dosarul aflat în judecată datează din 2018. În acest caz a determinat o persoană cu handicap suferind de tetrapareză spastică pe toată partea dreaptă a corpului, cunoscută într-un chat (unde s-a prezentat ca „Doamna Divină”), să-i plătească sume de bani în valoare totală de 26 de mii de euro, sau toate economiile lui, după ce a făcut-o să se îndrăgostească de ea și și-a propus o viață împreună, scrie Genova Today.

Condamnarea lui Vasile a fost posibilă datorită unei hotărâri a Curții de Casație, care echivalează „escrocheriile romantice” cu orice altă escrocherie efectuată cu o activitate de „artificiu și înșelăciune” tipică acestei infracțiuni.

Escroaca Vasile merge la închisoare

Judecătoarea Monica Parentini în sentința în care s-a recunoscut împrejurarea agravantă specifică referitoare la conduita deosebit de brutală a lui Vasile, a exclus posibilitatea de a putea recurge la pedepse alternative la pedeapsa închisorii având în vedere profilul infracțional al lui Vasile, caracterizat de mare cruzime și cinism.

Mai mult, în timpul procesului, Vasile nu a arătat niciodată cel mai mic semn de pocăință sau de dorință de reparare. Escroaca, acum, care a acumulat un munte de pedepse în valoare de șase ani și o lună, ar trebui să intre în închisoare.

Un șir lung de fapte și condamnări

Prima plângere pentru înșelăciune împotriva lui Vasile datează din 2009, urmată de numeroase altele, inclusiv una pentru răni în detrimentul unui inginer genovez, care o angajase să lucreze ca îngrijitoare pentru mama lui în vârstă.

Cu acea ocazie, în cadrul unei discuții în care angajatorul i-a reproșat că i-a înșelat cu trei mii de euro, Vasile l-a mușcat în repetate rânduri de mână, provocându-i răni care s-au vindecat în șapte zile. Au urmat, în anii următori, diverse plângeri pentru infracțiuni de diferite feluri, preponderent escrocherii și extorcare, în special împotriva persoanelor în vârstă.

„Badanta diabolică” a făcut titluri în presă și în vara anului 2012 când, în vacanță în satul Frabosa Soprana, din provincia Cuneo, a câștigat încrederea unor femei în vârstă, care locuiau singure. Femeile i-au deschis ușa și ea a furat pe furiș obiectele lor prețioase.

În aceeași vară, profitând de abilitățile ei de povestitoare, împrumutase diverse sume de bani de la comercianții și turiștii locali sub cele mai imaginative pretexte (operație la câinele ei bolnav de cancer etc.) și apoi își pierduse urma. Doar intervenția ulterioară a soțului ei, care, contactat de una dintre victime, restituise fiecăreia dintre ei sumele împrumutate, cu multe scuze, împiedicase să fie semnalată.

Prima sentință, emisă de Tribunalul din Genova, a sosit în 2013: șapte luni cu suspendare pentru înșelăciune, pedeapsă devenită irevocabilă în 2015. În iulie 2020 a sosit a doua sentință, emisă de Tribunalul din Verona, cu 3 ani și 4 luni de închisoare pentru șantaj, pentru că a șantajat, în mai multe rânduri, un pensionar în vârstă din Verona, pe care îl ademenise pe un site de întâlniri.

Femeia, care s-a prezentat într-o zi la el acasă, îi propusese relații sadomasochiste în timpul cărora îl fotografiase cu telefonul mobil, fără știrea lui, în ipostaze compromițătoare. În zilele următoare, după ce a publicat fotografiile pe site-ul de anunțuri Bdsm ‘La Gabbia’, ea a început să-l șantajeze, ridicând tot mai mult miza până când polițiștii, alertați de pensionar, au intervenit, prinzând-o imediat pe femeie în flagrant după livrarea a 650 de euro de către victima sa, la gara Porta Nuova din Verona, cu arestare ulterioară și judecată directă ulterioară la tribunalul din Verona.

În martie anul trecut, Curtea de Apel din Veneția a confirmat sentința pronunțată, în primă instanță, de instanța din Verona. În realitate, însăși Curtea declarase anterior cererea de recurs inadmisibilă întrucât era tardică, totuși procedura de recurs a mers, întrucât Vasile făcuse recurs la Curtea Supremă împotriva acestei hotărâri a Curții de Apel.

Sentința Curții de Casație, sosită în luna aprilie a aceluiași an, nefavorabilă lui Vasile, face sentința definitivă și atrage, întrucât infracțiunea datează din anul 2016, și revocarea beneficiului suspendării condiționate a pedepsei aferente condamnării anterioară pentru înșelăciune pronunțată în 2013 de tribunalul din Genova. Mai mult, în luna februarie a acestui an, Curtea de Casație s-a pronunțat și asupra recursului la sentința de apel, la fel nefavorabilă lui Vasile.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri