Berlusconi sare în apărarea italianului care a împușcat mortal un român de 33 de ani care i-a jefuit magazinul

Silvio Berlusconi i-a luat apărarea lui  Mario Cattaneo, italianul care a împușcat mortal un hoț de naționalitate română care a intrat în locația deținută de acesta. “Responsabilitatea pentru această moarte nu este sigur a cui  s-a aparat, este a celor care au au atacat proprietatea unei persoane și a  statului care nu a reușit să –i  împiedice pe aceștia.”   declarat fostul premier italian citat de webmagazine24.it.

Berlusconi  nu este singurul care a sărit în apărarea  partea antreprenorului. Întreaga comunitate  a fost mobilizată în acest sens mai scrie presa din peninsulă. A ” a fost lansată o petiție intitulată ” Sunt cu Mario “. Scopul petiției este de a oferi sprijin moral omului, acuzat de crimă. Semnaturile vor fi colectate începand de duminica , la barul “Carpe Diem”. 

Această inițiativă,este creată cu scopul de a crea un fel de “cordon de securitate” în jurul Cattaneo și a familiei sale și vrea să arate clar că italianul nu este un ucigaș.

Cum l-a împușcat italianul pe românul de 33 de ani

Totul s-a întâmplat în jurul orei 3:40 din dimineața zilei de 10 martie 2017, în localitatea Casaletto Lodigiano din provincia Lodi, unde un grup de infractori compus patru persoane, a intrat prin efracție într-un bar-tutungerie din fracțiunea Gugnano ce aparține localității menționate mai sus.

În tentativa lor de a fura din barul respectiv hoții au declanșat alarma, trezind astfel proprietarul barului, Mario Cattaneo, în vârstă de 67 de ani, și pe fiul acestuia Ginaluca, care locuiesc la etajul de deasupra barului. Mario Cattaneo, se pare, a încărcat pușca de vânătoare pe care o avea în casă și care o deținea în mod legal, și a coborât împreună cu fiul său în bar pentru a verifica motivul pentru care a fost declanșată alarma.

Odată intrați în bar, aceștia au surprins hoții și a avut loc o încăierare între Mario Cattaneo și jefuitori, după cum declară chiar proprietarul barului. Cattaneo a mai declarat, de asemenea, că în încăierarea cu hoții unul dintre infractori ar fi tras de țeava puștii, declanșând astfel în mod accidental un foc de armă care ar fi lovit în spate un alt hoț, scrie Ansa.

Împușcătura nu ar fi atins vreun organ vital și nu ar fi provocat decesul imediat al infractorului împușcat, acesta reușind să sară un gard și să fugă împreună cu complicii săi. Mai târziu, tânărul împușcat a fost găsit mort pe o străduță, la 100 de metri distanță de barul lui Cattaneo. Ș-a constatat că unul dintre hoți ar fi chemat și ambulanța la scurt timp după ce au părăsit localul pe care încercau să-l jefuiască dar pentru tânărul rănit nu a mai fost nimic de făcut.

Asupra corpului neînsuflețit al infractorului nu a fost găsit niciun fel de document de identitate iar amprentele acestuia nu se aflau în baza de date a autorităților italiene, prin urmare, identificarea tânărului mort în urma focului de armă tras de Cattaneo ar fi avut loc abia astăzi, 11 martie 2017. Acesta a fost identificat de fratele său care s-a prezentat la carabinieri în această dimineață, împreună cu un avocat, pentru a efectua recunoașterea.

Conform Ansa, infractorul împușcat în noaptea de joi spre vineri este un tânăr român de 33 de ani, a cărui identitate nu a fost încă relatată presei. Acesta, împreună cu ceilalți complici ai săi, ar fi încercat să fure țigările din barul respectiv, carabinierii găsind lângă corpul tânărului decedat un sac plin cu țigări, abandonat de complici în fuga lor.

Proprietarul barului, Mario Cattaneo, a fost și el rănit la un braț și la un picior în încăierarea avută cu hoții. Acesta a fost transportat la spitalul Maggiore din Lodi, imediat după ce a avut loc tragedia, pentru a primi asistență medicală, și a fost externat din spital pe 10 martie.

În cursul zilei de ieri, Mario Cattaneo și soția acestuia, dar și fiul Gianluca și soția sa, precum și un martor care locuiește în vecinătatea barului, Pietro Colombi, au fost interogați de carabinieri pentru a afla dinamica faptelor. Mario Cattaneo este anchetat acum pentru omor intenționat iar procuroarea Laura Siani, care conduce ancheta, a descoperit câteva neconcordanțe între declarațiile lui Mario Cattaneo și fiul acestuia, relatează Ansa.

Pietro Colombi, 76 de ani, vecinul lui Cattaneo și martor la această scenă, a declarat carabinierilor: „Dormeam, am auzit întâi alarma barului. După câteva secunde am auzit un zgomot puternic, dându-mi apoi seama că este vorba de gratiile de la intrare care erau ridicate de hoți. M-am dus imediat la fereastră și am auzit patru persoane care țipau: Mario Cattaneo, bărbatul care a împușcat infractorul, soția, nora și fiul acestuia. În acel moment, în special, o auzeam pe soția lui Mario care striga: ‘Lasă pușca aia jos’. Iar fiul striga la tatăl său: ‘De ce ai încărcat pușca?’”

Colombi a mai declarat că ar fi strigat și el la Cattaneo, întrebându-l: „L-ai prins”, iar Cattaneo ar fi răspuns de două ori: „Da, l-am prins”, foarte probabil referindu-se că a nimerit infractorul cu focul de armă tras.

Anchetatorii sunt acum pe urmele celorlalți complici ai tânărului român împușcat în acea dimineață, în timp ce Mario Cattaneo urmează să fie anchetat și judecat pentru omor intenționat.

Imediat au apărut și reacțiile de natură politică, Matteo Salvini, secretarul partidului Lega Nord, scriind pe pagina sa Facebook, cu referire la acest caz: „Lodi, surprinde hoții în timpul nopții în localul său, în timpul agresiunii bărbatul de 67 de ani trage un foc de armă și omoară unul dintre jefuitori. Parlamentul să aprobe imediat propunerea de lege pentru legitimă apărare, mereu și oricând. Un mort e mereu o știre proastă, dar dacă în loc de a fura s-ar fi dus la muncă, acel om ar fi fost încă în viață. Eu sunt de partea proprietarului barului, eu sunt de partea cui se apără.”

Administrația comunală din Casaletto Lodigiano s-a declarat și ea de partea proprietarului de bar care a împușcat infractorul în timpul jafului. „În urma tragicelor evenimente care au șocat mica noastră comunitate dar mai întâi de toate familia lui Mario și Gianluca, în acest moment dramatic reprezentat de uciderea infractorului în localul a cărui proprietari sunt Mario Cattaneo și familia sa, ne declarăm complet solidari cu aceștia și toată comunitatea este alături de ei”, a declarat conducerea primărie din Casaletto Lodigiano.

Vezi mai jos declarațiile lui Berlusconi:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri