Boris Johnson, fost primar al Londrei: Ieșirea din UE ar fi un triumf al democrației

Ieșirea din Uniunea Europeană ar fi ‘un punct de cotitură în istoria’ Marii Britanii și ‘un triumf pentru democrație’, a declarat joi, pentru The Telegraph, Boris Johnson, fost primar al Londrei și lider al campaniei pro-Brexit, în ziua în care britanicii votează la referendumul privind apartenența sau ieșirea din blocul comunitar.

Johnson a mai spus că Marea Britanie ‘poate prospera puternic’ în afara UE și că este pregătit să își sacrifice cariera politică în favoarea dorinței de a vedea un Brexit.

El a lansat de asemenea un atac dur la adresa premierului David Cameron și a campaniei în favoarea rămânerii în UE, acuzându-i că ‘dăunează’ Marii Britanii printr-o campanie bazată pe teamă, ‘complet inutilă’. Johnson le-a cerut alegătorilor ‘să facă ceea ce trebuie, să credem în noi înșine și să preluăm din nou controlul’.

“Campania noastră este despre încrederea în sine. Este despre instinctele poporului britanic, încrederea în democrația noastră, încrederea în instituțiile care au evoluat de-a lungul timpului. Campania noastră este despre responsabilitate. Campania noastră a fost despre optimism și încredere în sine. Este un punct de cotitură în istoria țării noastre, deoarece cred că, dacă vom continua să rămânem prinși în plasa UE, acest lucru ne va eroda democrația. Este ceva ce mă îngrijorează”, a declarat Johnson.

El a mai spus că un Brexit l-ar aduce ‘în culmea fericirii’, deoarece “ar fi un moment în care britanicii ar vorbi pentru milioane de persoane împotriva unui sistem care este pur și simplu în cădere, mulțumit de sine și izolat”.

Johnson a adăugat că acest vot este mai important pentru el decât viitorul său în politica britanică. “Am fost opt ani primar al Londrei, mi-a plăcut enorm, a fost un privilegiu uriaș. Sincer, dacă acesta este sfârșitul carierei mele politice, așa să fie!”, a precizat el.

sursa: Agerpres

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri