Mitică de la Ligă a fost condamnat la 7 ani de pușcărie

Dumitru Dragomir,  fostul preşedinte al al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti la nu mai puțin de 7 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și delapidare în ceea ce privește  vânzarea drepturilor de televiziune din cadrul primei divizii a fotbalului românesc . Decizia  nu este definitivă și cu siguranță Mitică Dragomir va face recurs în speranța de a scăpa de această pedeapsă extrem de dură.

Conform deciziei luată de judecătorii Tribunalului din București , Mitică Dragomir este obligat  să plătească, alături de ceilalţi  învinuiți din dosarul vânzărilor drepturilor de televiziune, 12 milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Este o perioadă extrem de proastă pentru Mitică Dragomir care a mai fost condamnat în urmă cu 10 zile, tot de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul privind  dezafilierea clubului  Universitate Craiova.

Fostul șef al LPF a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, la delapidare și spălare a banilor, infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Împreună cu Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată alte 42 de persoane de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, i-a determinat, cu intenție, pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă).

“În urma încheierii, în aceste condiții, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011-2013, inculpatul Dumitru Dragomir a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul Mihai Corbu) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei — în trei tranșe eșalonate pe trei ani — respectiv 2011, 2012 și 2013”, susține Parchetul.

Procurorii declară că activitatea infracțională desfășurată de Dumitru Dragomir a avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro, iar sumele transferate de LPF în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de Mihai Corbu și Alexandru-Mădălin Radu-Arhire, mai întâi, în conturile unor societăți comerciale de “tranzit”, iar din acestea în conturile unor societăți comerciale cu comportament de tip “fantomă” — controlate de Tiberiu-Constantin Negoescu și Cristian-Nicolae Păun, de unde au fost retrase în numerar și restituite “la sacoșă” dispunătorilor plăților.

“De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale LPF, precum și în celelalte documente legale (declarații fiscale) operațiuni fictive constând în achiziții nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei”, arată Parchetul.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri