BREXIT: Petiția care cere un nou referendum a depășit 2 milioane de semnături

UPDATE: Petiția are peste 2 milioane de semnături și ritmul semnăturilor este aproape incredibil, relatează Reuters, ajungând la peste 3000 pe minut. Pe data de 25 iunie, la ora 21.49 ora Londrei, petiția are 2,419,587 de semnături.

O petiție online adresată Parlamentului britanic și prin care se solicită organizarea unui al doilea referendum, după cel care a decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, a depășit sâmbătă un milion de semnături, informează AFP citată de Agerpres.

Petiția reclamă un nou vot asupra apartenenței Marii Britanii la UE, după ce, joi, alegătorii s-au pronunțat în procent de 51,9 pentru ieșirea din Uniune, în cadrul unui referendum cu o prezență de 72,2%.

Parlamentul britanic are obligația de a lua în dezbatere orice petiție care strânge cel puțin 100.000 de semnături. Dezbaterea nu angajează însă un vot sau o decizie și nu poate în niciun caz să pună sub semnul întrebării rezultatul referendumului.

Petiția reflectă divizările profunde apărute la referendum, între tineri și vârstnici, între Scoția, Irlanda de Nord și Londra, pe de o parte, și periferiile marilor orașe și regiunile rurale, pe de altă parte.

UPDATE: Petiția are peste 2 milioane de semnături și ritmul semnăturilor este aproape incredibil, relatează Reuters, ajungând la peste 3000 pe minut.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri