BREXIT: Rezultate finale, Marea Britanie iese din UE

UPDATE 8.50 ora Londrei – Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că instituția pe care o conduce este pregătită să injecteze 250 de miliarde de lire sterline pentru a face față eventualelor lovituri la adresa lirei sterline și a economiei Marii Britanii. acesta a ținut să sublinieze că situația este sub control și că nu se va produce o criză financiară.

UPDATE 8.20 ora Londrei -Premierul David Cameron a făcut prima declarație de presă. El a subliniat că voința poporului britanic va fi respectată și că urmează o perioadă de negociere cu Uniunea Europeană. El a subliniat că nimic nu se va schimba în UK pentru moment și că nimeni nu trebuie să-și facă griji deoarece Marea Britanie rămâne o forță puternică. El a declarat că își va da demisia în următoarele teri luni și că în octombrie Marea Britanie va avea un nou prim ministru care va începe procedurile oficiale de părăsire a UE.

UPDATE 7.50 ora Londrei – Donald Tusk președintele Consiliului European a declarat că cei 27 de membri ai Uniunii Europene vor rămâne uniți în jurul acestei construcții. Acesta a amintit de celebrul citat care spune că “ceea ce nu te ucide te face mai puternic”.

UPDATE 7.25 ora Londrei: Nigel Farage face primele declarații în direct. Acesta susține că cităm: “Uniunea Europenă moare, vor fi și alte state care vor vrea să iasă din UE. Trebuie să ne îndreptăm spre o Europă a națiunilor care să facă schimburi economiceși să lăsăm actuala construcție în urmă”.

UPDATE 7.15 ora Londrei – BBC anunță rezultatele finale. 51,9% pentru tabăra BREXIT, cu un milion mai multe voturi decât cei care au votat în favoarea rămânerii în UE.

UPDATE 7.00 ora Londrei: Primul Ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat că se ia în calcul un nou referendum pentru ieșirea Scoției din Regatul Unit, conform Digi 24 care citează presa britanică.

UPDATE 06.15 ora Londrei:  The Guardian anunță că David Camer0n va face o declarație publică în următoarele minute. Digi 24 anunță că bursele asiatice și-au întrerupt pentru moment activitatea din cauza deprecierii masive a lirei sterline față de dolarul american, cea mai mare depreciere din ultimii 30 de ani.

UPDATE 06.00 ora Londrei:  Ziarul The Independent titrează pe prima pagină: Visul lui Nigel Farage. Coșmarul Marii Britanii? UK a votat să iasă din Uniunea Europeană. În același timp Digi  24 transmite că lira a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. Televiziunile din UK încep să dea sigură victoria taberei pro BREXIT.

UPDATE: 5.30 ora Londrei Mai sunt doar 24 de centre de vot pentru a fi numărate și tabără pro BREXIT își mărește avantajul în fața taberei pro Europene și conduce cu 52% la 48%. Se pare că Marea Britanie se îndreaptă vertiginos spre BREXIT.

UPDATE: 5.00 ora Londrei Chiar dacă sondajele dădeau câștigătoare tabăra pro UE. După centralizarea voturilor din peste trei sferturi din centrele de vot tabăra pro BREXIT este în avantaj cu 51,74%  față de 48,23% cât au pro europenii.

Ziua care a fost așteptată cu sufletul la gură de întreaga Europă în general și de românii care muncesc și locuiesc în UK în particular s-a încheiat. Urnele s-au închis la ora 22.00 în Regatul Unit și acum se așteaptă numărarea voturilor care vor arăta ce au hotărât britanicii.

După o zi în care ultimele cifre ale sondajelor realizate înainte voturilor au arătat date contradictorii, la ora 22.00 un sondaj comandat de presa britanică a fost eliberat în spațiul public. Sondajul nu este un exit poll dar arată care este orientarea generală a votanților britanici de astăzi.

Vezi ce spune sondajul care a fost publicat de presa britanică la închiderea urnelor.

Conform Digi 24, care citează presa britanică, au existat de fapt 2 sondaje de opinie, care dau câștigătoare tabăra britanicilor care vor rămânerea Regatului Unit în UK. Conform acestora 52% dintre britanici ar fi votat pentru STAY dar cifrele sunt atât de apropiate încât tensiunea va rămâne până dimineață când se va cunoaște un rezultat clar al votului. BBC susține că la 7 dimineața, ora Londrei, se vor cunoaște rezultatele finale ale votului.

Premierul David Cameron a transmis un mesaj pe Twitter, la ora 22.00, prin care mulțumește tuturor celor care au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri