Bugetarul român absolut. 12 slujbe la stat și încasări de peste 500.000 de RON anual în familie

O anchetă fabuloasă a celor de la Jurnalul Național a prezentat zilele trecute un personaj de poveste al sistemului bugetar din România. Conform publicației mai sus citate Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu este plătit în același timp în 12 joburi din banii statului român.

Din cele precizate de anchetă Stănescu are următoarele sinecuri:

 – Administrator special la Arcadia 2000 SA, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului;

– Administrator special la Romplumb SA Baia Mare, din partea Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS) din cadrul Ministerului Economiei;

– Administrator special la Oltchim SA, din partea DPAPS;

– Arbitru comercial la Curtea de Arbitraj Bucureşti;

– Administrator special la Hidroelectrica SA din partea Ministerului Energiei (între timp societatea a ieşit din insolvenţă);

– Administrator special al Hidroelectrica şi ca reprezentant al Fondului Proprietatea;

– Membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA;

– Membru în CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român;

– Reprezentant al statului în Comisia IPO la Complexul Energetic Hunedoara;

– Membru în Comisia IPO şi Investiţii la Complexul Energetic Oltenia;

– Reprezentant al statului în Comisia de negociere pentru Proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă din cadrul Nuclearelectrica SA;

– Membru în Adunarea Generală a Acţio­narilor (AGA) de la OMV Petrom;

– Consilierul viceguvernatorului BNR.

Anterior, a mai ocupat diverse funcţii de conducere în structuri precum Ministerul Energiei, Nuclearelectrica, AVAS, APAPS, FPS, Enel Energie, Distrigaz Sud, Direcţia Generală a Vămilor etc. Una peste alta, din 1997 până în prezent, Bogdan Stănescu a ocupat 30 de funcţii la stat (plus-minus câteva, în funcţie de acurateţea informaţiilor publice).

O analiză comparativă a declaraţiilor sale de avere, cu cele ale soţiei, Cătălina Stănescu, de asemenea bugetară, dar şi cu alte surse oficiale de informare, duce la concluzia că funcţionarul bate toate recordurile cu putinţă. 519.774 lei este venitul net anual al lui Bogdan Stănescu şi al soţiei sale. Aici nu intră salariul de la BNR, dat la secret.

Mai mult funcţionarul exploatat cu sălbăticie să muncească zile sau săptămâni pe zi – cât i-ar trebui unui om normal pentru a face faţă atâtor funcţii – se dovedeşte un supraom. Aşa se face că, pe lângă joburile la stat, Bogdan Stănescu mai este membru fondator al Asociaţiei Institutul Internaţional de Mediere, al Asocia­ţiei Institutul Inter­naţional de Mediere INM, dar şi al Aso-ciaţiei Bucharest Business and Invest Forum, precum şi membru în Asociaţia FINBAN Bucureşti, Asociaţia Română a Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar Bucureşti, Asociaţia Europeană de Drept Financiar Bancar şi Asociaţia EMNI Viena. Mai vreţi? El, da. Acelaşi Bogdan Stănescu face parte din Consiliul de Mediere România şi a înfiinţat Societatea Civilă Profesională de Mediatori „Botez, Stănescu, Hugel”, deţine un birou indi-vidual de mediator în Galaţi şi a fost membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România spun cei de la Jurnalul Național.

Anterior, a mai ocupat diverse funcţii de conducere în structuri precum Ministerul Energiei, Nuclearelectrica, AVAS, APAPS, FPS, Enel Energie, Distrigaz Sud, Direcţia Generală a Vămilor etc. Una peste alta, din 1997 până în prezent, Bogdan Stănescu a ocupat 30 de funcţii la stat (plus-minus câteva, în funcţie de acurateţea informaţiilor publice).

Ghiciți din ce partid face parte. Și nu vă grăbiți cu concluziile…

Citește ancheta completă pe jurnalul.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri