Cazul româncei care și-a ucis vecina la Catania, expertiză psihiatrică: „Era stresată”

Expertiză psihiatrică la Catania: A fost definitivată expertiza psihiatrică referitoare la cazul româncei Georgetei Ghiulea Colesnicenco, care și-a ucis o vecină în Catania.

Expertiza psihiatrică la CataniaA fost depus la dosar raportul psihiatric întocmit de dr. Gaetano Sisalli, consultant al judecătorului de instrucție din Catania în procesul cu procdeură simplificată împotriva româncei. Georgeta Colesnicenco, fostă fotomodel, este acuzată de uciderea columbienei Sandra Garcia Rios, după un litigiu de condominiu pe 3 februarie 2021 într-un imobil din Viale Mario Rapisardi din Catania.

Pentru apărătorul inculpatei, avocatul Pietro Ivan Maravigna, „rezultatul examinării se înscrie în ceea ce a fost teza apărării încă din primul moment după fapte.

Discernământ diminuat

Potrivit expertului, doamna Colesnicenco are, în general, în condiții de stres, un discernământ diminuat. Însă, în ceea ce privește momentul în care s-au petrecut faptele, această capacitate a fost mult diminuată. Mai ales din cauza agresiunii suferite în interiorul propriei case, așa cum s-a constatat deja în reconstituire.

În continuare, concluziile experților care neagă existența periculozității sociale a lui Colesnicenco ar trebui să impună noi aprecieri. Trebuie să se evidențieze necesitatea ca aceasta să nu rămână în arest. Aceasta și în considerarea pericolului săvârșirii de acte de auto-suprimare, evidențiat din nou de procesul-verbal depus”.

Procesul a fost amânat pentru 17 februarie, scrie lasiciliaweb.it.

Românca a înjunghiat-o pe vecină

Georgeta Colesnicenco a omorât-o prin înjunghiere pe vecina sa în 3 februarie 2021, după o ceartă creată de zgomotul din apartament făcut de victimă împreună cu alți membri ai familiei. Românca se apără, spunând că a fost legitimă apărare și că vecina sa a intrat în casa ei, a lovit-o împreună cu alți doi bărbați, iar gestul ei a fost de legitimă apărare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri