Ce a răspuns Nicușor Dan când a aflat că a fost începută urmărirea penală in rem pentru spălare de bani, delapidare și conflict de interese

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis la începutul acestui an un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem (pentru faptă) pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, delapidare și conflict de interese. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări venite de la Autoritatea Electorală Permanentă privind o posibilă finanțare ilegală a USR, a relatat ieri Agerpres.

Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de Biroul de presă al Parchetului General.

Ce a răspuns Nicușor Dan când a aflat de urmărirea penală

Președintele USR, deputatul Nicușor Dan, se declară “surprins” de infracțiunile avute în vedere de procurori, spălare de bani și delapidare, într-o anchetă derulată de PÎCCJ privind o eventuală finanțare ilegală partidului pe care-l conduce. El adaugă că va cere lămuriri Parchetului și că el și colegii săi vor coopera cu procurorii pentru lămurirea situației.

“Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanțarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă că ar fi vorba despre o cercetare ‘in rem’, adică se cercetează dacă faptele există sau nu”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri