Ce scuză a invocat o îngrijitoare română din Austria, care a furat 30.000 de euro. A fost condamnată la închisoare pentru fapta sa

O româncă, îngrijitoare în Austria, învinuită că a furat obiecte de valoare și bani în valoare de aproximativ 30.000 de euro a fost condamnată la Tribunalul penal regional din Graz, la nouă luni de închisoare condiționată, cu o perioadă de probă de trei ani, pentru furt în formă continuată.

Românca a îngrijit o femeie în vârstă în Kirchenviertel, în Styria, între august 2021 și decembrie 2021.

Ea avea datorii de 50.000 de euro și pentru a scăpa de ele a furat din casa bătrânei, în ultima zi a ei de muncă, ducați de aur, lingouri de aur, bijuterii, monede de argint și numerar în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro. Ulterior, a vândut apoi obiectele de valoare pentru aproximativ 9.000 de euro în Români și cu încă 2.000 de euro bani lichizi, ea a achitat aproximativ 11.000 de euro din datoriile sale. Între timp, bătrâna de care a îngrijit a murit.

În fața instanței, ea a spus:”Mă simt vinovată“. ”De asemenea, ea a luat cu ea la proces 500 de euro ca despăgubire pentru prejudiciu. Avocatul ei a cerut judecătoarei o pedeapsă mai blândă. Aceasta a considerat că cei 500 de euro, mărturisirea acuzatei și buna sa reputație sunt factori atenuanți. Cu toate acestea, judecătoarea a explicat că valoarea infracțiunii și exploatarea poziției sale de încredere au fost factori agravanți”, scrie stiridiaspora.ro.

Femeia lucrează ca îngrijitoare în  Germania, are încă datorii private de aproximativ 8.000 de euro. Judecătoarea a renunțat la amendă, dar a declarat că cei 11.000 de euro trebuie să fie confiscați.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri