Ce spun analiștii despre prima dezbatere: Ponta l-a umilit pe Iohannis

În timpul dezbaterii dintre cei doi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, analiştii politici comentau evoluţia confruntării pe paginile lor de Facebook. Cine a câştigat din dezbaterea de la Realitatea TV în opinia specialiştilor?

„Cu regret, sperăm să fie mai strâns, să am pe bune ce comenta mâine şi să se contureze nişte linii clare între candidaţi. Îmi pare rau, dar dacă tot am învăţat carte la viaţa mea, îmi plac oamenii care vin bine pregătţti la emisiuni… N-a fost cazul. Un fel de Brazilia-Germania, dar pe invers“, a comentat, pe Facebook, analistul politic, Radu Magdin.

 

Adi Zăbavă crede că dezbaterea ce a avut loc nu va schimba rezultatul alegerilor. „La cum a început dezbaterea, fanii fiecăruia îl vor vedea câştigător pe al lor candidat. Fără o gafă de genul Geoană aşa se va şi încheia“ a spus şi Adi Zăbavă, blogger „Adevărul“.

Sebastian Lăzăroiu, analist politic şi fost consilier prezidenţiale, este de părere că Iohannis avea suficiente arme pentru a-l pune într-o lumină proastă pe Victor Ponta. „Iohannis s-a descurcat onorabil. Dar, la câtă muniţie exista despre Ponta, putea sa-l dea cu roatele în sus în primele zece minute. Şi n-o spun ca un om de pe margine. Am stat faţă în faţă cu Ponta cândva şi l-am văzut transpirat tot. E victima perfectă“, a spus şi Sebastian Lăzăroiu.

Politologul Antonio Momoc este de părere că Victor Ponta a fost mai pregătiti decât ontracandidatul său. „Ponta a plagiat scena din House of Cards în care îi solicită oponentului să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă. În film, congresmenul care a apelat la truc a pierdut dezbaterea pentru că oponentul a replicat că nu e moral să îşi folosească soţia. Iohannis nu a văzut serialul şi şi-a cerut scuze. În film se confruntau doi politicieni. În seara asta s-au confruntat un politician uns cu toate alifiile, gata să-şi folosească soţia pentru a câştiga şi un primar cu discurs de administrator, presărat cu prea puţine atacuri. Chiar dacă a plagiat lovitura, Ponta a dat impresia că s-a pregatit mai bine pentru dezbatere“, a spus şi Momoc.

Dan Ionescu, blogger „Adevărul“ crede că echipa de campanie a lui Klaus Iohannis nu şi-a făcut treaba în această seară. „Eu nu înţeleg din partea cui candidează Klaus. Că dacă e adevărat ce se spune şi chiar candidează din partea ACL, cred că e necesară o şedinta cu băieţii veseli de acolo şi să îi trimită la PSD în locul găinilor primite astăzi. Bine că nu a avut echipa de campanie Klaus Iohannis ca acum ar fi trebuit să demisioneze toţi“, a spus şi Dan Ionescu.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri